Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

5 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ ΕΦΤΑΣΕ!

header 
 5 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ ΕΦΤΑΣΕ!
Μία ανάσα πριν τη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς και η αγωνία κορυφώνεται. Για 10η συνεχόμενη χρονιά οι διοργανωτές και οι διαγωνιζόμενοι των βραβείων περιβαλλοντικής ευαισθησίας "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ" θα ανταλλάξουν μοναδικές στιγμές συγκίνησης, υπερηφάνειας και χαράς, προβάλλοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της συνεχούς συμμετοχής επιχειρήσεων, ενώσεων και φορέων στην ανάληψη ή στήριξη δράσεων για ένα καλύτερο αστικό και περι-αστικό περιβάλλον.

Φέτος, ο χώρος που θα φιλοξενήσει την τελετή είναι ξεχωριστός και συμβολικός. Ο λόγος για την περίτεχνα διακοσμημένη από τον ζωγράφο V. Lanza Κεντρική Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ιστορική αυτή αίθουσα, κοιτίδα γνώσης και αξιών, που βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο της λεγόμενης Αθηναϊκής Τριλογίας ανάμεσα στην Ακαδημία Αθηνών και την Εθνική Βιβλιοθήκη, πρόκειται να προσδώσει μια ιδιαίτερη αίγλη στην ανάδειξη και την διάκριση του «ευ πράττειν» για το περιβάλλον - ανάλογη του επετειακού χαρακτήρα του θεσμού.
Αντίστοιχα εμβληματικό είναι και το νέο αγαλματίδιο των βραβείων. Φιλοτεχνημένο από ανακυκλωμένο αλουμίνιο και με την υπογραφή του πολυβραβευμένου γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου, το «Δέντρο της Ζωής», αντιπροσωπεύει ιδανικά τον σεβασμό στη Φύση και αντανακλά το σύνολο των αξιών που πρεσβεύουν τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.
Το νέο αγαλματίδιο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στους διακριθέντες της φετινής χρονιάς και στο εξής θα έχει μόνιμη παρουσία στη διοργάνωση. Σύμφωνα με τον δημιουργό, αποτελεί μια «σύντομη» συμβολική αλληγορία για το Δένδρο της Ζωής το οποίο κάθε χρόνο πριονίζουν οι Καλικάντζαροι χωρίς ποτέ να μπορέσουν να το κόψουν. Στο έργο, παριστάνεται το Δένδρο της Ζωής που ο ανατέλλων ήλιος το ζωογονεί διαρκώς. Τα πουλιά που εξέρχονται πετώντας από το φύλλωμά του συμβολίζουν την ψυχή του δέντρου μα και τα αγαθά που τα πουλιά μεταφέρουν σε όλα τα πλάσματα της Γης ελεύθερα. Πλάι στον κορμό που είναι κοντά στη Γη, Το γρανάζι, κοντά στη γη, συμβολίζει την αθανασία του Δένδρου μέσα από την κίνηση, μα και την υποστήριξη της τεχνολογίας η οποία συμπορεύεται αρμονικά με αυτό. Το νερό της θάλασσας, θρέφει το Δένδρο και συμβολίζει το άλας της ζωής, δηλαδή την ουσία της που το δέντρο παρέχει.

Με στόχο την ανάδειξη και την επιβράβευση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, όπως αυτή αποδεικνύεται μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα δράσης, έρευνας, ενεργειών και επικοινωνίας, τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 θα απονεμηθούν στους διακριθέντες από έξι (6) συνολικά τομείς, κάθε ένας από τους οποίους περιλαμβάνει 3 έως 6 κατηγορίες βραβείων:
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Επιστημονικού Εργου
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Διπλωματικών Εργασιών,
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Οργανισμών και Φορέων 
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Επιχειρήσεων
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Μέσων Ενημέρωσης
Ξεχωριστή στιγμή κατά τη διάρκεια της τελετής θα αποτελέσει και η απονομή για το «Εργο Ζωής Αφιερωμένο στο Περιβάλλον».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου 2014, στις 19:30μ.μ.
Την σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Νίκος Κροντηράς, ενώ θα συνοδεύσει με ξεχωριστές μελωδίες η πολυβραβευμένη χορωδία Ambitus, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Κατερίνας Βασιλικού.
Μπορείτε να προμηθευτείτε την πρόσκλησή σας και την απαραίτηση δήλωση συμμετοχής από τον ιστότοπο των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ www.oikopolisawards.gr
Σας περιμένουμε όλους!
 





                                               
            www.oikopolisawards.com / www.ecocity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: