Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΕΠΚΑ-ΣΤΕ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΠΚΑ-ΣτΕ

ΕΔΡΑ:Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1 και ΑΓΓ. ΓΟΒΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ 34100

ΤΗΛ:22210-20509
www.epka-ste.gr
MAIL:info@epka-ste.gr
Α.Μ. Ενώσεων Καταναλωτών 41/2011
Χαλκίδα 7-4-2014
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.
Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (2014) βρίσκει τους πολίτες σε κατάσταση …ανασφάλειας και συνεχούς περιορισμού των παροχών υγείας. Βρίσκει τους φορείς υγείας σε αναστάτωση(Ιατρούς, ΟΠΑΔ, Φαρμακοποιούς κ.λ.π.), τους επαγγελματίες που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές, τους άνεργους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους κοινωνικά και οικονομικά αποκλισμένους, ουσιαστικά ανασφάλιστους και να θεωρούν πλέον τα θέματα υγείας πολυτέλεια, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους για φάρμακα και περίθαλψη λόγω της οικονομικής ανέχειας.
Σήμερα που βιώνουμε αυτήν την εξαθλίωση του λαού η ημέρα αυτή πρέπει να γίνει ημέρα αγώνα και διεκδίκησης για ίσες ευκαιρίες στην πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της Υγείας για όλο τον λαό. Δεν μπορεί στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και των επιταγών των δανειστών να θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.
Χρειάζεται πίστη, οργάνωση και απαίτηση από όλους μας, για Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους τους πολίτες.
Η Υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: