Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ε.Π.Κ.Κρήτης : 'Σώθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία δανειολήπτριας ,αλλά και του εγγυητή συζύγου της"

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 22-01-2014
Πρωτοφανής απόφαση από το Ειρηνοδικείο Χανίων. Αισιοδοξία, έδωσε η υπ' αριθμό 909/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, αφενός σε όλους τους δανειολήπτες της Χώρας, που έχουν προσφύγει  ή θα προσφύγουν στο νόμο Κατσέλη, για την ρύθμιση των οφειλών τους ή την διαγραφή αυτών. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι υπήρξε δικαίωση της προσφεύγουσας με την βοήθεια της δικαστικής οδού, ακριβώς  όπως η έννοια του νόμου ορίζει.
Συγκεκριμένα, δανειολήπτρια  ιδιωτ. υπάλληλος, που εργάζεται σε Σούπερ Μάρκετ, με μηνιαίο μισθό 440 Ευρώ, με σύζυγο  χθες οικοδόμο, σήμερα άνεργο , μητέρα δύο παιδιών ,το ένα ανήλικο, το άλλο σπουδάζει,  με χρέος σε μία Τράπεζα ύψους 119.727,60 ευρώ με τον σύζυγο εγγυητή, προσέφυγε μέσω της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στο νόμο Κατσέλη, όπου έκθεσε πλήρως το οικονομικό και οικογενειακό προφίλ, προσφέρθηκε στην καταβολή δόσης, υπεράνω των οικονομικών δυνατοτήτων της (η ίδια είχε προτείνει στο σχέδιο 280 ευρώ μηνιαία δόση) με αποτέλεσμα το Ειρηνοδικείο Χανίων, να εκτιμήσει ότι η δανειολήπτρια έχει γνώση των συνεπειών της χρέωσης αλλά το σημαντικότερο, την κατανόηση της  στην οικονομική κατάσταση της δανείστριας Τράπεζας . Περιουσιακά στοιχεία η ίδια διαθέτει : 1) Μία ισόγεια οικία διωρόφου οικοδομής 81,19 τ.μ. 2) Δύο αγροτεμάχια  1200 τ.μ. και 2000 τ.μ
Περιουσιακά στοιχεία που ο σύζυγος-εγγυητής έχει στην διάθεσή του 1) ένα ακίνητο  439,17 τ.μ με κτίσμα 73,01 τ.μ. στο Δήμο Ιναχωρίου 2) Ένα διαμέρισμα εμβαδού 46,41 τ.μ. που βρίσκεται στην Αθήνα 3) Ένα αγροτεμάχιο με ελιές εμβαδού 1.406,40 τ.μ 4)Την υψηλή κυριότητα ενός διαμερίσματoς εμβαδού 72,02 τ.μ. που βρίσκεται στην πόλη των Χανίων 5)Ένα Ι.Χ αυτοκίνητο.

Επί του αποτελέσματος της απόφασης :
α) Ρυθμίζει τα χρέη της δανειολήπτριας με μηνιαίες καταβολές 200 ευρώ, επί μια τετραετία δηλ. θα πληρώσει 9.600 ευρώ.
β) Εξαιρεί της εκποίησης το ακίνητο όπου βρίσκεται η κύρια κατοικία εμβαδού 81,19 τ.μ
γ) Χορηγεί περίοδο χάριτος τετραετίας.
δ) "ΚΟΎΡΕΜΑ" χρέους περίπου κατά 50%.
ε) Για την διάσωση της κατοικίας θα πληρώσει δόσεις επί είκοσι έτη (240 μήνες) ύψους 212,50 ευρώ μηνιαίως.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ!!! για τον σύζυγο εγγυητή παρότι έχει στην κυριότητά του, αρκετά περιουσιακά στοιχεία, δεν προτάθηκε καμία καταβολή.
Τέλος, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , θεωρείται ότι η υπ αριθμό 909/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων ,πιστοποιεί το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη,  και καλεί τα "υπερχρεωμένα νοικοκυριά "να τον εμπιστευτούν"
           

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα  Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: