Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου ΕΚΠΟΙΖΩ με θέμα Η ΓΓΚ να βάλει ένα τέλος στις αυθαιρεσίες των τραπεζών



Dt.737-24.1.2013
                                                                   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να βάλει ένα τέλος στις αυθαιρεσίες των τραπεζών
Η ΕΚΠΟΙΖΩ απέστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σχετικά με καταγγελίες καταναλωτών που έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η τράπεζα είχε παρακρατήσει μέρος ή ολόκληρη τη μισθοδοσία τους, τη σύνταξή τους ή ακόμα και το επίδομα ΟΑΕΔ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι τράπεζες συνεχίζουν να παραβιάζουν το ακατάσχετο των μισθών και συντάξεων, καθώς παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα  παντελώς αυθαίρετων παρακρατήσεων. Ακόμα και στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει δώσει πάγια εντολή ή έχει εκχωρήσει, αν είναι δημόσιος υπάλληλος, μέρος της μισθοδοσίας του στην τράπεζα, έχει δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να την ανακαλέσει. Η ΕΚΠΟΙΖΩ εδώ και μήνες έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της και διανέμει στα γραφεία της (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα) σχετικό υπόδειγμα ανάκλησης της εκχώρησης ή εντολής, την οποία καλούνται να συμπληρώσουν όσοι επιθυμούν τη διακοπή της παρακράτησης από τη μισθοδοσία τους.
Όσον αφορά στο επίδομα ΟΑΕΔ, η Εθνική Τράπεζα εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι τα επιδόματα καταβάλλονται σε λογαριασμούς της ίδιας και φτάνει στο σημείο να τα παρακρατεί από ανέργους οφειλέτες! Η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει δεχθεί καταγγελίες ότι ολόκληρες οικογένειες έμειναν να περάσουν τις γιορτές χωρίς έστω το πενιχρό ποσό των 360 ευρώ.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραβιάζουν τα παραπάνω δικαιώματα των δανειοληπτών.

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2013

Για περισσότερες πληροφορίες :
Αθήνα:  τηλ.   210 330.44.44,  e-mail:  info@ekpizo.gr
Θεσσαλονίκη: τηλ.2310257776, e-mail: ekpizothess@ekpizo.gr
Πάτρα: τηλ.  2610 222626,  e-mail: ekpizopatras@ekpizo.gr
Ιστοσελίδα :www.ekpizo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: