Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΕΛΚΕΚΑ - Χημικά στις Ποδοσφαιρικές Φανέλες του Euro-12

Χημικά στις ποδοσφαιρικές φανέλες του euro-12
Επικίνδυνες χημικές ουσίες, νικέλιο, μόλυβδο και κασσίτερο, ευρέθησαν σε ποδοσφαιρικές φανέλες του euro-12, σε δοκιμές που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών καταναλωτικών οργανώσεων BEUC. Οι ουσίες είναι τοξικές και προκαλούν αλλεργίες και καρκίνο, κάποιες από αυτές κλονίζουν το νευρικό σύστημα κύρια στα παιδιά.
Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε φανέλες 9 κρατών από τα 16 που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, συγκεκριμένα : ΠΟΛΩΝΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΡΩΣΙΑ.
Από την δοκιμή προκύπτει ότι οι φανέλες της Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Ιταλίας και Ισπανίας, συμμορφώνονται με τις νομικές απαιτήσεις αλλά όλες περιέχουν ποσότητες τοξικών ουσιών. Οι φανέλες της Ισπανίας και της Γερμανίας περιέχουν μόλυβδο σε ποσότητες πάνω από τα επιτρεπτά όρια για παιδιά.
Οι φανέλες της Πορτογαλίας και της Ολλανδίας περιέχουν μικρές ποσότητες νικελίου αλλά στο πλαίσιο του νόμου. Οι φανέλες της Πολωνίας και της Ουκρανίας περιέχουν ποσότητες κασσίτερου πάνω από τα νόμιμα όρια, που χρησιμοποιείται για την απορρόφηση του ιδρώτα, αλλά προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στο νευρικό σύστημα για το λόγο αυτό άμεσα πρέπει να αποσυρθούν από τα καταστήματα. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι φανέλες πωλούνται στην τιμή 60-90 ευρώ.
http://www.elkeka.gr/content.asp?id=865

Δεν υπάρχουν σχόλια: