Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Συμμετοχή της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας σε Διεθνές Συμπόσιο στη Χίο για την Οδική Ασφάλεια


Η Φλώρινα Έδωσε Δυναμικό Παρόν σε Διήμερο Διεθνές Συμπόσιο στη Χίο για την Οδική Ασφάλεια

Το διήμερο Διεθνές Συμπόσιο για την Οδική Ασφάλεια διοργανώθηκε στη Χίο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2010 από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, από την Τομεακή Επιτροπή Ψυχικής Υγείας Χίου και το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου.
Το Σάββατο το μεσημέρι βραβεύτηκαν οι καλύτερες εκθέσεις με θέμα την οδική ασφάλεια και τα τροχαία ατυχήματα, που από φέτος θα καθιερωθεί σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού Χίου.
Ιδιαίτερη χρήσιμη ήταν η ομιλία της Προέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Στη μνήμη του γιου της που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, στα 24 χρόνια του, η κα Βάσω Μυλωνά αναφέρθηκε σε δράσεις και προοπτικές που έχει το θέμα της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Τόνισε ότι σε Ελλάδα και Ρουμανία έχουμε 130 νεκρούς ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, ενώ την ίδια ώρα στη Μ. Βρετανία είναι 38.
Ο υπεύθυνος προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Gabriel Simcic, αναφέρθηκε στις «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Οδικής Ασφάλειας».
Χρειάζεται να δώσουμε πολύ μεγάλη σημασία στο αστικό δίκτυο όπου συμβαίνουν πολλά ατυχήματα, τόνισε ο Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» Αναστάσιος Μουρατίδης, από το βήμα του Διεθνούς Συμποσίου.
«Οι έρευνες έχουν δείξει ότι 3 είναι οι παράμετροι στις οποίες οφείλονται τα τροχαία ατυχήματα : οι δρόμοι, το όχημα και ο άνθρωπος. Μάλιστα η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι κατεξοχήν υπεύθυνη και ξεκινά από 65% φθάνοντας σε συνάρτηση με τους άλλους παράγοντες στο 95%. Η αλλαγή συμπεριφοράς είναι πολύ σημαντική. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλες τις υποδομές, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας», σημείωσε η κα Μυλωνά δίνοντας και ένα άλλο στοιχείο ιδιαίτερα σοκαριστικό : για 1 άτομο που θα σκοτωθεί 7 άλλα χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Την Φλώρινα εκπροσώπησε το μέλος της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας, Σαπαλίδου Χρύσα, η οποία μίλησε για την ανάγκη ίδρυσης Επιτροπών Οδικής Ασφάλειας σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της Οδικής Ασφάλειας στη χώρα μας.
Πηγή : Χιακή Φωνή

Δεν υπάρχουν σχόλια: