Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Οχι στην κατάσχεση , μισθών και συντάξεων, από ακατάσχετους λογαριασμούς"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 13-4-2018
Να ληφθούν άμεσα μέτρα από την ΄Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, κατά των τραπεζών που προχωρούν σε κατασχέσεις ακατάσχετων λογαριασμών, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, ζητά  από την εν λόγω ΄Ένωση, η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κ. Ιωάννα Μελάκη. H Επιστολή κοινοποιείται και στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Στην επιστολή της, μεταξύ των άλλων, η κ. Ιωάννα Μελάκη , αναφέρει:
"Κύριε Πρόεδρε,

Μετά λύπη μας, διαπιστώνουμε ότι  κάποιες τράπεζες,  προβαίνουν σε κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι από τους δικαιούχους αυτών, δεσμεύοντας το σύνολο του λογαριασμού και όχι το υπερβάλλον του ακατάσχετου ορίου των 1.250 ευρώ,  είτε για χρέος προς αυτές, ή μόλις δεχτούν αίτημα κατασχετηρίου  εις χείρας τους, για χρέη προς το Δημόσιο, ;η και άλλου απαιτητή.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες, να στερούνται  χρήματα απαραίτητα  για τη διαβίωσή τους κι επιπρόσθετα να υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία, αφού για να αποδεσμευτεί το ποσό της κατάσχεσης, πρέπει να  το καταγγείλουν είτε στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (1520),  είτε στην Ένωση Καταναλωτών της οποίας είναι μέλος, ζητώντας την διαμεσολάβηση τους , και συνέχεια να αιτούνται από  την τράπεζα, να προβαίνει σε αποδέσμευση του λογαριασμού τους ,αποδεικνύοντας  ότι το κατασχεθέν ποσό ,αφορά σύνταξη, μισθό, επίδομα και ότι σχετικώς προστατεύεται από τον νόμο, ώστε στη συνέχεια η Τράπεζα, αφού εξετάσει το αίτημα, να προβαίνει σε αποδέσμευση του λογαριασμού
κύριε Πρόεδρε,
Εκείνο που αιτούμαστε  από σας  και ζητάμε την παρέμβαση  σας είναι, να συστήσετε άμεσα στις Τράπεζες  μέλη σας, να μην προβαίνουν σε άκαιρες και μη νόμιμες κατασχέσεις,  σε κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους ως ακατάσχετοι, μέχρι του ύψους των 1.250 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της προέλευσής του, αφενός για να αποφευχθεί ότι αρνητικό από αυτή την ενέργεια  συνεπάγεται  για  αμφοτέρους , ιδιαίτερα στους οφειλέτες -καταναλωτές.
Επειδή, η υπάρχουσα Νομοθεσία, θα πρέπει να είναι σεβαστεί και να τηρείται από όλους, παρακαλούμε για τα δέοντα από πλευράς σας.
            
Η Πρόεδρος  της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα   Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email:
epkxan@gmail.com                                                       
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306


Δεν υπάρχουν σχόλια: