Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ - Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2016

Συμμετέχουμε την Κυριακή 2/10/2016 στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2016

Λίμνη Πολυφύτου, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ

Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτή την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές όπου θα περάσουν το χειμώνα στην Αφρική. Η BirdLife International και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε τον κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών μέσα από τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (Eurobirdwatch) στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2016.

http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1837
Τα μεταναστευτικά πουλιά  έχουν να αντιμετωπίσουν στο μακρύ τους ταξίδι πολλούς φυσικούς κινδύνους, αλλά και τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Περίπου 25 εκατομμύρια θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο στις χώρες της Μεσογείου. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της BirdLife International, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 6η θέση στην παράνομη θανάτωση πτηνών. (Κάθε χρόνο εξοντώνουμε εδώ 700.000 πουλιά !).

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Μόνο με πολιτική απόφαση, το "ξεμπλοκάρισμα" των χιλιάδων δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου ".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-9-2016
Μόνο με πολιτική απόφαση, το "ξεμπλοκάρισμα" των χιλιάδων δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου.
Ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζητούμε άμεσα από την πολιτεία, πολιτική απόφαση, για τους  δανειολήπτες που είναι εγκλωβισμένοι στο νόμισμα Ελβετικού Φράγκου και βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, μετά την υπαρ.334/2016 νικηφόρα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, που αναφέρει 'οτι "Οι τράπεζες θα πρέπει να δέχονται τόσο την εξόφληση μηνιαίων δόσεων ,όσο και τη μερική ή ολική αποπληρωμή των δανείων, με βάση την ισοτιμία εκταμίευσης και όχι την τρέχουσα".

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης:"Μηδενικές καταβολές" για οικογένεια δανειοληπτών, με χρέος 581.423,19 ευρώ"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  27-09-2016
Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννα Μελάκη

Ειρηνοδικείο Χανίων : Πρωσ.Διαταγή  με "μηδενικές " καταβολές, για οικογένεια δανειοληπτών από την περιοχή του Δήμου Πλατανιά, ο σύζυγος είναι αγρότης και η σύζυγος διατηρεί Μίνι Μάρκετ στην  περιοχή, ένοιωσε τα απανταχού χρέη της (τράπεζες , ασφαλιστικά ταμεία, Ο.Τ.Ε , Δημόσιο, Ιδιώτες) να τους δημιουργούν  οικονομική πίεση ,  για την καθημερινή  επιβίωση της οικογένειας της, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και να ζητήσει την συνδρομή της, για την ένταξή της, στο τροποποιημένο ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) όλα τα χρέη τους.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!!!"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  26-09-2016
Οι Εικόνες στην αγορά (κλειστά καταστήματα, καταναλωτές με ελάχιστα χρήματα , σκυθρωπά πρόσωπα κ.λ.π) δεν θα πρέπει να μας στασιοποιούν,μέλημά μας θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και η διασφάλιση του δικαιώματος, στην κατανάλωση.
Καθημερινά, την Έ.Π.Κ.Κρήτης. επισκέπτονται πολίτες, με μηδαμινό εισόδημα (άνεργοι), ή ελάχιστο εισόδημα, πολίτες ,που έχει κατασχεθεί το σπίτι τους και θέλουν την βοήθεια μας (συμβουλευτική, νομική ) βασικά ψάχνουν ένα μαγικό χέρι , να τους απαλλάξει από την θλίψη , τον πόνο, την απόγνωση, τον φόβο.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ζωολογικός Κήπος Φλώρινας από το 1969 μέχρι σήμερα (video)

Ένα ακόμα video που ξυπνά αναμνήσεις ετοίμασε ο Δημήτρης Πασίνης και μας το παρουσιάζει μέσα από το προσωπικό του blog. Πρόκειται για μια αφηγηματική παρουσίαση του Ζωολογικού Κήπου Φλώρινας από την έναρξη λειτουργίας του το 1969 έως την ανακατασκευή του 2016. Μέσα από φωτογραφίες και πλάνα από τα προηγούμενα χρόνια μέχρι το σήμερα, παρουσιάζεται η περίοδος ακμής, η εγκατάλειψη και η προσπάθεια να αποκτήσει κάτι από την αίγλη του παρελθόντος.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Κοζάνη - Κοινή Δράση ΤΕΙ και Οικολογικών Κινήσεων - Σεπτ 2016

Εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας του Δήμου Κοζάνης- Σεπτ 2016
Ενημερωτικό υλικό από την κοινή δράση :
  • Της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης
  • Της Οικολογικής ομάδας ΤΕΙ ΔΜ
  • Των εργαστηρίων Ατμοσφ. ρύπανσης και Ηχορρύπανσης του ΤΕΙ ΔΜ
H δράση πραγματοποιήθηκε στις 17/9/2016 στην Πλ. Αριστοτέλους και στη λαϊκή αγορά.
Θεματικές :
·         Βιώσιμη πόλη σημαίνει καθαρό περιβάλλον ( Μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ηχορύπανσης και διανομή σχετικών φυλλαδίων)
·         Βιώσιμη κινητικότητα σημαίνει  Καθαροί Δρόμοι του Νερού  (Έκθεση προβλημάτων και διανομή φυλλαδίων για Αλιάκμονα – Βεγορίτιδα)
Επισυνάπτουμε τα ενημερωτικά φυλλάδια και φωτογραφίες
Για την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης
Λ. Τσικριτζής

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Ξέφυγαν οι Διαφημίσεις των Προσφορών από τα Σούπερ -Μάρκετ - Συμβουλές στους Καταναλωτές"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 22-09-2016
Μεγάλο βορβαδισμό  διαφημίσεων ,δέχονται τον τελευταίο καιρό οι καταναλωτές από μεγάλα σουπερμάρκετ και Ομίλους Σούπερ Μάρκετ ,με φυλλάδια και τηλεοπτικά σποτ, μη  "καθαρών " προσφορών , ως προς τις τιμές των προϊόντων, που είναι σε προσφορά, με αποτέλεσμα  όπως καταγγέλλουν οι καταναλωτές, στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να νοιώθουν ότι τους εξαπατούν ,τους παραπλανούν και ζητούν την προστασία τους .

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: " Προσφερόμενα Είδη από τα Σχολικά Κυλικεία - Ανώτατες Τιμές με ΦΠΑ"


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  20-09-2016
Στα  κυλικεία των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, που λειτουργούν  κυλικεία -καντίνες επιτρέπονται να διατίθενται μόνο συγκεκριμένα τρόφιμα ,και ισχύουν ανώτατες τιμές ανά είδος, αυτό επισημαίνει για την προστασία των μαθητών ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης σε σχετική ανακοίνωση της
Επιτρεπόμενα προσφερόμενα είδη
ΦΡΟΥΤΑ - ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  • Φρέσκα φρούτα ανάλογα με την εποχή (π.χ. μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι, μανταρίνια, μπανάνα, σταφύλι, βερίκοκα, ροδάκινο κλπ), καλά πλυμένα και συσκευασμένα σε ατομική μερίδα.
  • Αποξηραμένα φρούτα (π.χ. βερίκοκα, δαμάσκηνα, σύκα, σταφίδες, μπανάνες κλπ) χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Συσκευασμένα σε ατομική μερίδα έως 50γρ.
  • Φυσικός χυμός φρούτων ή και λαχανικών που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων–καντινών. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη ζαχάρων ή άλλων γλυκαντικών ουσιών. Συστήνεται να είναι δυνατή η κατανάλωση του άμεσα μετά την παρασκευή του σε ποτήρια μιας χρήσης ανακυκλώσιμου υλικού.
  • Φρουτοσαλάτα που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων–καντινών από φρέσκα, καλά πλυμένα φρούτα εποχής. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων ή άλλων γλυκαντικών ουσιών. 
  • Σαλάτα από φρέσκα, καλά πλυμένα λαχανικά που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων–καντινών, χωρίς προσθήκη αλατιού. Επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου,  ξυδιού ή λεμονιού.
  • Συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί φρούτων και ομοειδών προϊόντων, χωρίς συντηρητικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία έως και 330ml.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "Ανάσα" για συνταξιούχο αστυνομικό, από το Ειρηνοδικείο Σητείας














ΔΕΛΤΊΟ  ΤΎΠΟΥ  19- 09-2016
Ευνοϊκή ,η Προσωρινή Διαταγή, με ημερ.3/8/2016, για συνταξιούχο ,πρώην αστυνομικό, με σοβαρά προβλήματα υγείας, χορήγησε ο Ειρηνοδίκης της Σητείας, με πλήρη διάσωση των περιουσιακών του στοιχείων.(κύρια κατοικία, δευτερεύουσα, αγροτεμάχια με ελιές , αλλά και  αγροτεμάχια ,μονοετούς καλλιέργειας)
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πρόκειται:
 Για συνταξιούχο του Δημοσίου ,έγγαμο , πατέρα,δύο  ενηλίκων τέκνων, το ένα άνεργο ,που συγκατοικεί μαζί του και οικονομικά τον επιβαρύνει, Το συνολικό  χρέος του δανειολήπτη είναι 38.382,76 ευρώ, σε τρις τράπεζες, ως οφειλέτης και ο οποίος δήλωσε ενώπιον του Ειρηνοδικείου της Σητείας ότι, λόγω της χρόνιας κατάστασης της υγείας του, και της συνεχόμενες μειώσεις της σύνταξης του, και  τις περαιτέρω μειώσεις αυτής που έρχονται, αλλά και της φιλοξενίας του ανέργου γιου του, ο οποίος διαμένει στην οικία του μόνιμα και τον συντηρεί οικονομικά, αδυνατεί να ανταποκριθεί σε δόση μεγαλύτερη των 50 ευρώ μηνιαίως, για όλους τους πιστωτές του.
Επί της ουσίας.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Μπήκαν στο ν.3869/2010 οικογενειακώς και γλύτωσαν την περιουσία τους"

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 15-09- 2016
Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας : Προσωρινές Διαταγές , για γιο οφειλέτη , για πατέρα και μητέρα εγγυητές

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννα Μελάκη
ΤρειςΠροσωρινέςΔιαταγές,με ημερ.29/6/2016, για οικογένεια δανειοληπτών (γιος , πατέρας, μητέρα) χορήγησε η Ειρηνοδίκης της Ιεράπετρας, με πλήρη διάσωση της ακίνητης περιουσίας των.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πρόκειται: α) Για τον γιο πρώην έμπορο (Μεταλλικές κατασκευές -Ελεύθερος Επαγγελματίας) με χρέος 197.974,42 ευρώ σε μία τράπεζα και σε δύο δάνεια ως οφειλέτης. β) για τον πατέρα , συνταξιούχο , εγγυητή του γιου του, στο ίδιο χρέος.γ)την μητέρα , αγρότισσα εγγυήτρια ,σε δάνεια του πρώην εμπόρου γιου της.
 Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, τους  χορήγησε ξεχωριστές  Προσωρινές Διαταγές,  στον καθένα ξεχωριστά ,με  το παρακάτω περιεχόμενο.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Κλίμα και Ενέργεια - Ειδήσεις και καλά παραδείγματα - Αύγουστος 2016

1. Εκθέσεις - ειδήσεις 
  • Η θέρμανση των θαλασσών αποτελεί τη μεγαλύτερη κρυφή πρόκληση της εποχής μας, σύμφωνα με Έκθεση του International Union for Conservation of Nature (IUCN) με τη συμμετοχή 80 επιστημόνων από 12 χώρες. Οι ωκεανοί έχουν απορροφήσει το 93% της πρόσθετης θερμότητας ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτό επηρεάζει τα θαλάσσια οικοσυστήματα πχ με μετακίνηση ολόκληρων ειδών προς τους πόλους ή με απώλεια περιοχών τροφής και αναπαραγωγής, και οδηγεί σε αύξηση εμφάνισης ασθενειών σε οργανισμούς αλλά και ανθρώπους, σε αύξηση των ισχυρών τυφώνων (25-30% για κάθε βαθμό αύξησης θερμοκρασίας) και σε μεταβολή των βροχοπτώσεων με σημαντικές επιπτώσεις στη γεωργία. 

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: " Πολύτεκνη Οικογένεια οφειλετών ,δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο Μοιρών"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  13-09-2016
Προσωρινή διαταγή, με ημερ.27.6.2016 ,από την Ειρηνοδίκη Μοιρών, έδωσε σε πολύτεκνη οικογένεια  με τέκνο που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τη δυνατότητα να δικαιωθεί και να ρυθμίσει σε πρώτο στάδιο τις οφειλές της , σε  μία τράπεζα και σε δύο δανειακές συμβάσεις, συνολικής απαίτησης 114.350,37 ευρώ, σε στεγαστικό δάνειο,  συμμετέχοντας ,η σύζυγος ως οφειλέτρια και ο σύζυγος ,ως εγγυητής.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Δικαίωση από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, για απεγνωσμένο συντ/χο της πολεμικής αεροπορίας"


     
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  12-09-2016
Θλίψη, προκαλούν τα λόγια του  συν/χου δανειολήπτη" Αντιμετωπίζουμε ως οικογένεια, έντονο πρόβλημα επιβίωσης , γιαυτό το λόγο, εντασσόμαστε στο  νόμο 3869/2010".
Νέα προσωρινή διαταγή, με ημερ. 30.5.2016 ,από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, έδωσε σε  οφειλέτη πρώην αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας, σήμερα συνταξιούχο, οικογενειάρχη, τη δυνατότητα να δικαιωθεί και να ρυθμίσει σε πρώτο στάδιο τις οφειλές του , σε  εννιά τράπεζες, και σε 15 δανειακές συμβάσεις, συνολικής απαίτησης 193.753,40 ευρώ, είτε ως οφειλέτης ,είτε ως εγγυητής.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Κ.Κρήτης: ""Εμπορος τουριστικών ειδών στο ν.Κατσέλη"

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννα Μελάκη












ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 9-9-2016
Πρωτοφανές!!! Η δικαίωση ,ήρθε με την  με ημερ.3-08-2016  απόφαση, του  Ειρηνοδικείου  Χανίων, στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής , σε επαγγελματία έμπορο τουριστικών ειδών, ο οποίος είναι εγγυητής σε χρέη της συζύγου του, `συνολικού ποσού χρέωσης  94.210,42 ευρώ, σε μία τράπεζα και σε στεγαστικό δάνειο.
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για  οικογένεια της οποίας η σύζυγος χρεώθηκε στεγαστικό δάνειο και έβαλε εγγυητή του δανείου ,τον σύζυγο της, ο οποίος μέχρι και σήμερα διατηρεί εμπορικό κατάστημα (τουριστικά είδη) η ίδια  εργάζεται ως νοσοκόμα.
Το εισόδημα της συζύγου  σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 1.114,53Ευρώ από τον μισθό της, ως νοσοκόμα Ο σύζυγος εμφανίζει παθητικό.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - Μυοσκελετικά Προβλήματα. Φυσικοθεραπεία

Φυσική θεραπεία είναι η χρήση φυσικών μεθόδων όπως η διαιτολογία, η υδροθεραπεία, η κινησιοθεραπεία, η μουσικοθεραπεία, η βοτανοθεραπεία, η αρωματοθεραπεία, η άσκηση, η γιόγκα, ο διαλογισμός κλπ. για τη θεραπεία των ασθενειών.           
Τα φάρμακα δεν είναι η εύκολη λύση για κάθε πρόβλημα. Αντίθετα η πολυφαρμακία αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα για την υγεία.

Μυοσκελετικά προβλήματα
Η διατήρηση του σώματος και ιδιαίτερα της σπονδυλικής στήλης (ΣΣ) στην ορθή στάση, είναι σημαντική για την πρόληψη δυσλειτουργιών, δυσμορφιών και παθήσεών της.
Η καθιστική ζωή, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η παχυσαρκία, η πολύωρη χρήση των Η/Υ κ.ά. δημιουργούν συνθήκες στρεβλών θέσεων για τη Σ.Σ.

Συμβουλές από την Ε.Π.Κ.Κρήτης για σωστή επιλογή φροντηστηρίου ξένης γλώσσας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 08-09-2016
Τώρα που ξεκινάει η νέα σχολική  χρονιά και οι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να μάθουν μία ξένη γλώσσα ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οφείλει να δώσει τις οδηγίες της, αφενός για  σωστή ενημέρωση του γονέα,  μα προπάντων για  να προστατεύσει  τους μαθητές, ώστε να αποφευχθούν επιλογές που δεν έχουν καμιά σχέση με την επίσημη, νόμιμη ιδιωτική εκπαίδευση Ξένων Γλωσσών στο νησί  μας,  για ένα σωστό ξεκίνημα .

Οι συμβουλές της Ε.Π.Κ.Κρήτης, είναι:

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Π.Π..Κ.Κρήτης 'Πώς έσωσε την περιουσία του από τις τράπεζες Κρητικός με αναπηρία 67%- Προσωρινή διαταγή από το Ειρηνοδικείο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7-9-2016

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Συνταξιούχος, με σοβαρά προβλήματα υγείας  (αναπηρία 67%) από την περιοχή του Δήμου Χανίων, πατέρας δύο ενηλίκων τέκνων  ένοιωσε τις δόσεις των δανείων  του "θηλιά" για την καθημερινή  επιβίωση της οικογένειας του ,με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και να ζητήσει την συνδρομή της, για την ένταξή του στο ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη).