Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

BIOZO - Ενημέρωση - 28 Φεβρ 2013

ΟικοΑυτάρκεια

Οικιακή Ανακύκλωση

Άμεση Συναλλαγή Παραγωγού – Καταναλωτή
Το κάλεσμά μας δεν σε αφορά…

Αν δεν νοιάζεσαι για το περιβάλλον.

Αν αδιαφορείς για το μέλλον του πλανήτη και των παιδιών.


Και πάνω από όλα αν χρειάζεσαι κάποιον υπηρέτη να ανακυκλώνει ή να θάβει τα απορρίμματα του σπιτιού σου, ρυπαίνοντας τα νερά, το έδαφος και τη φύση συνολικά.
Αν τα περιμένεις όλα έτοιμα στο... πιάτο, από τους κερδοσκόπους αποδεχόμενος τη χαμηλή ποιότητα σε υψηλή τιμή...

Αν όλα τα παραπάνω δεν σε εκφράζουν τότε έλα στην εκδήλωση που οργανώνει η ΒΙΟΖΩ σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του Δάσους, στα πλαίσια... Διαβάστε περισσότερα

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της περασμένης εβδομάδας, συγκροτήθηκε  σε σώμα χθες 26/2/2013,  ως εξής:
1.      Τσικριτζής Λάζαρος, Πρόεδρος
2.      Κουκουμπέσης Αθανάσιος, Αντιπρόεδρος
3.      Παγκαρλιώτα Ελισάβετ, Γραμματέας
4.      Πεκρίδης Γεώργος, Ταμίας
5.      Τουρτούρας Αθανάσιος, αρμόδιος για θέματα ηλεκτρονικής προβολής & επικοινωνίας
6.      Ζαγάρας Ευθύμιος, μέλος
7.      Μπλιαχούτας Δημήτριος, μέλος

Ημερίδα Διαβούλευσης για τα Νερά της Δυτικής Μακεδονίας



 Στο κόκκινο το υδρολογικό ισοζύγιο του ενεργειακού λεκανοπεδίου
Συμμετοχή της Οικολογικής Κίνησης στην Ημερίδα διαβούλευσης για το Σχέδιο διαχείρισης νερών της Δυτικής Μακεδονίας

Οι κυριότερες παρατηρήσεις του εκπροσώπου της Κίνησης Λ. Τσικριτζή στην εν λόγω Ημερίδα ήταν οι εξής:

·         Υδρολογική πληροφορία: είδος εν ανεπαρκεία. Απουσιάζουν σημαντικά ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα από το Σχέδιο διαχείρισης.  Υπάρχουν πολλές έρευνες και μετρήσεις, που όμως δεν είναι καταχωρημένες σε μια ενιαία τράπεζα υδρολογικής πληροφορίας. Έχουν διασπαθιστεί μεγάλα ποσά εδώ και 20 χρόνια για το υδάτινο δυναμικό, καθώς και για την ψηφιοποίηση & on line παροχή της υδρολογικής πληροφορίας, αλλά τελικά τα δεδομένα που διαθέτει το ΥΠΕΚΑ είναι ελλιπή. (π.χ λείπουν οι συγκεντρώσεις των υπόγειων νερών σε φυτοφάρμακα, του Αλιάκμονα σε αμίαντο, οι εδαφοχημικές μετρήσεις του ΙΓΜΕ, πολλών ΔΕΥΑ κλπ).

Η Σύνθεση του Νέου Δ.Σ της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης



Η σύνθεση του νέου Δ.Σ της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της περασμένης εβδομάδας, συγκροτήθηκε  σε σώμα χθες 26/2/2013,  ως εξής :
1.      Τσικριτζής Λάζαρος, Πρόεδρος
2.      Κουκουμπέσης Αθανάσιος, Αντιπρόεδρος
3.      Παγκαρλιώτα Ελισάβετ, Γραμματέας
4.      Πεκρίδης Γεώργος, Ταμίας
5.      Τουρτούρας Αθανάσιος, αρμόδιος για θέματα ηλεκτρονικής προβολής & επικοινωνίας
6.      Ζαγάρας Ευθύμιος, μέλος
7.      Μπλιαχούτας Δημήτριος, μέλος

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΕ.Π.ΚΑ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - 3 Μαρτίου 2013



Κοζάνη, 23 Φεβρουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.)  Δυτικής Μακεδονίας καλεί, σύμφωνα με το Άρθρο 18 του Καταστατικού του, τα μέλη του σε τακτική  εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 3 Μαρτίου 2013, και ώρες 11:00 έως 17:00  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.
 Θέματα Γενικής Συνέλευσης :
· Απολογισμός πεπραγμένων του  Δ.Σ.  έτους 2012 .
· Οικονομικός απολογισμός έτους 2012.
· Έκθεση ελέγχου της Ελεγκτικής Επιτροπής.
· Προϋπολογισμός έτους 2013.
· Εκλογή εφορευτικής επιτροπής.
· Εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Πληρωμή καθυστερούμενων εισφορών μπορεί να γίνει και κατά την ημέρα των εκλογών, προ της ψηφοφορίας, πλην των υποψηφίων που θα πρέπει να είναι ταμειακά τακτοποιημένοι κατά την ημέρα της υποβολής της υποψηφιότητας τους.
Η συμμετοχή όλων των μελών θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ΚΕ.Π.ΚΑ., στην ενίσχυση του καταναλωτικού κινήματος, στην προστασία των καταναλωτών της περιοχής μας και γενικότερα για το καλό όλων μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΑΒΡ. ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ


 ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Σ. Μπλιούρα 2 – 50100 – Κοζάνη – Τηλ – Fax: 2461042282
Κέντρο Εξυπηρέτησης Καταναλωτών: 801-11-17200
e-mail: kepka@in.gr - http://kepkakozanis.blogspot.com

Στην Ιεράπετρα η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-02-2013

 Στους Λασιθιώτες επέλεξε να βρίσκεται αυτή την βδομάδα από Δευτέρα μέχρι Σάββατο και μάλιστα στην πόλη της Ιεράπετρας, η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κ. Ιωάννα Μελάκη.
Βασικός σκοπός της επίσκεψής της είναι να τονώσει το ηθικό των Λασιθιωτών, που τον τελευταίο καιρό βάλλονται παντός καιρού, αφενός από την αποψίλωση των δημοσίων φορέων και υπηρεσιών,αφετέρου από τις πιέσεις των δανειστών (Τράπεζες), αλλά και γενικά από τα ανεξέλεγκτα αποτελέσματα ,της οικονομικής κρίσης και ύφεσης, ακόμα θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς αλλά και συνεργάτες της ΄Ενωσης εντός και εκτός αυτής (νομικούς- οικονομολόγους) για ενημέρωση επί των τοπικών θεμάτων, ιδιαίτερα για θέματα διαχείρισης του Νόμου Κατσέλη, αλλά και θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης μετά το κλείσιμο γνωστής Ασφαλιστικής Εταιρείας.
΄Ενεκα τούτου, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, (Γραφείο Ιεράπετρας) ενημερώνει τους δανειολήπτες αλλά και τους ασφαλισμένους στην γνωστή ασφαλιστική εταιρεία που έκλεισε, του Νομού Λασιθίου (φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες) μέλη της και μη, ότι λόγω της ηθελημένης παραπληροφόρησης και σποράς φόβου, αλλά και ενεργής αγωνίας, σχετικά με τι μέλει γενέσθαι για τα δάνεια, που ήδη βρίσκονται ή θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο «κόκκινο», ιδίως τα στεγαστικά, αλλά και ακόμα πως η ΄Ενωση διαχειρίζεται τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, για τα "ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ " υπέρ των χρεωμένων, η Πρόεδρός της κ. Ιωάννα Μελάκη, , θα δέχεταιαι στο Γραφείο της Ένωσης Λακέρδα 11 τους καταναλωτές, και θα ενημερώνει σχετικά με θέματα δανείων αλλά και άλλων θεμάτων που άπτονται του καταναλωτικού φάσματος.
Και επειδή,η «φτώχεια» χώρας και πολιτών, έρχεται με μαθηματική ακρίβεια, πράγμα που ο καθένας μας, θα πρέπει να είναι ενημερωμένος, για να προστατεύσει την περιουσία του, αλλά και την ίδια την βιωσιμότητα του, στο προσεχώς μέλλον,η Πρόεδρος είναι στην διάθεση κάθε Λασιθιώτη-Λασιθιώτισας (ώρες 10-2 μ.μ.) να ανοίξει διάλογο αλλά και να προσφέρει την αναγκαία ενημέρωση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση : Πλ.1866 Αρ.2
e-mail : epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ : 2821092666-2821092306

ΕΛΚΕΚΑ - Πλημμύρισαν τα Επικίνδυνα Προϊόντα την ΕΕ

Πλημμύρισαν τα επικίνδυνα προϊόντα την ΕΕ
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ μέσα από το σύστημα RAPEX (έγκυρη προειδοποίηση), προκύπτει ότι εντοπίσθηκαν και ανακλήθηκαν μέσα στο 2012 (1951) επικίνδυνα προϊόντα Την πρώτη θέση στα επικίνδυνα προϊόντα κατέχει η κατηγορία ...

Οικολόγοι-Πράσινοι - Το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας χρειάζεται προσεκτικό σχεδιασμό


Αθήνα, 25.2.2013

Το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας χρειάζεται προσεκτικό σχεδιασμό
Νέοι κανόνες στις υπεράκτιες εξορύξεις υδρογοναθράκων αλλάζουν τα δεδομένα

Συμφωνία σχετικά με τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις υπεράκτιες εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου επιτεύχθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η νέα νομοθεσία προτάθηκε για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αποτραπούν σοβαρές οικολογικές καταστροφές όπως εκείνη του 2010 στον Κόλπο του Μεξικού.
Αν και οι Πράσινοι ζητάμε πολύ πιο τολμηρά μέτρα, η Οδηγία ανοίγει ένα νέο τομέα αρμοδιότητας της ΕΕ, καθώς προηγουμένως τα κράτη μέλη ήταν ελεύθερα να καθορίζουν τα δικά τους πρότυπα για την έκδοση αδειών γεωτρήσεων. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι υπεράκτιες γεωτρήσεις θα παραμείνουν μεν στην αρμοδιότητα των κρατών μελών, αλλά τα κράτη μέλη θα πρέπει να απαιτήσουν συγκεκριμένες πληροφορίες από τις εταιρείες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις στα ύδατά τους.

Ε.Π.Κ.Κ. : Διέξοδος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά το "Κούρεμα" κατά 50% στα στεγαστικά δάνεια"

Από το Γραφείο Τύπου 27-02-2013
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, διαμαρτύρεται δημόσια, για την ... εξαγγελλόμενη ρύθμιση από την Κυβέρνηση, για τα στεγαστικά δάνεια, μιας μερίδας καταναλωτών, θεωρεί  όλη αυτή την "καμπάνια" ευκαιριακή παραπλάνηση, για κάποια ομάδα δανειοληπτών , θεωρεί δε , ότι τα μέτρα που αφήνει τεχνηέντως η Κυβέρνηση να κυκλοφορούν στα ΜΜΕ, είτε από τα ίδια τα μέσα ,ως πληροφόρηση ,είτε ως συνεντεύξεις αρμοδίων στελεχών της Κυβέρνησης, ότι δεν θα οδηγήσουν στην υποσχόμενη "ανάσα" τους καταχρεωμένους καταναλωτές, αλλά σαφώς είναι ένα ακόμα σχέδιο αναπροσανατολισμού των χρεωμένων καταναλωτών, αφού η ρύθμιση αυτή δεν προσφέρει λύση στην υπερχρέωση, αλλά απλώς παρατείνει το πρόβλημα.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 27.02.2013



ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 415 27.02.2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης και η εταιρεία οικονομικών συμβούλων «Anasigrotisis» σας προσκαλούν στην Ημερίδα την Παρασκευή 1/3/2013 στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων (Ελευθερίου Βενιζέλου 4 Χάνια τηλ. 2821052329 ) και ώρα 19:00.
Η Ημερίδα στο πρώτο σκέλος ενημέρωσης και συζήτησης, θα αφορά ολοκληρωμένες προτάσεις υποστήριξης των φυσικών προσώπων, καταναλωτών δανειοληπτών, από διακεκριμένους επιστημονικούς συνεργάτες του ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ και τίτλος της θα είναι :
 Τα «Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά – οι ευεργετικές συνέπειες ένταξης στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό μέσω των Ενώσεων Καταναλωτών και τα νέα δεδομένα, ανάλυση του Ν.3869/2010 (Νόμος Κατσέλη)».
Η συμβουλευτική υποστήριξη στην δυσχερή οικονομική περίοδο από οργανωμένους φορείς της πόλης  μας.
Στο δεύτερο σκέλος της Ημερίδας θα γίνει ανάλυση για τα προγράμματα – ΕΣΠΑ «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας στην Ελληνική Περιφέρεια».

Ομιλητές :

Γιώργος Αθανασάκης
Παναγιώτης Μπατσαρισάκης
Ιωάννα Βουδούρη

συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Μουντάκης

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ