Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ - Ελαττωματικά Προϊόντα

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
Ελαττωματικά προϊόντα. Γνωρίζω τα δικαιώματά μου.
31/5/2011
Εκατοντάδες, φαινομενικά ακίνδυνα και χρήσιμα προϊόντα, έχουν κατακλύσει τα πολυκαταστήματα της χώρας μας και αγοράζονται μαζικά λόγω της χαμηλής τους τιμής.
Τοξικές Μπάρμπι, ρούχα με κορδόνια για μικρά παιδιά, λούτρινα ζωάκια που προκαλούν άσθμα, τοξικά παζλ για νήπια, ηλεκτρικές μικροσυσκευές που προκαλούν ηλεκτροπληξία, αποτελούν καθημερινές αγορές - παγίδες για την υγεία των καταναλωτών...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 60 KB

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κοζάνης - 27 Μαΐου 2011

Δημοτική Κίνηση - «Κοζάνη -Τόπος να ζεις»
Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου: Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις αλλά κυρίως πράξεις!
Στη συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στις 27/5/2011, έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα.
Αρχικά η Επιτροπή ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Αποστολίδη, ο οποίος κλήθηκε μετά από πρόταση της Κίνησης και εστίασε σε θέματα της αρμοδιότητάς του. Διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα ποιότητας ζωής που χρονίζουν είναι πολλά (κατάσταση ελεύθερων χώρων, κυκλοφοριακό, τραπεζοκαθίσματα και προσβασιμότητα στο κέντρο, αδέσποτα ζώα, διαχείριση απορριμμάτων κ.λ.π). Και επειδή αφενός τα οικονομικά του δήμου αλλά και των πολιτών δοκιμάζονται σκληρά, και αφετέρου οι απαιτήσεις λόγω Καλλικράτη αυξάνονται, χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών.
Η Δημοτική Κίνηση μεταξύ άλλων κατέθεσε και τις εξής προτάσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης :
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 274 KB

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ:" Υπερχρεωμένοι καταναλωτές, μην υπογράφετε αναδανειοδοτήσεις χωρίς την συμβουλή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ"

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων καταγγέλλει την πρακτική που εφαρμόζουν ορισμένα υποκαταστήματα Τραπεζών στην Κρήτη στους καταναλωτές-δανειολήπτες και συγκεκριμένα ενώ οι δανειολήπτες πηγαίνουν να καταθέσουν την αίτηση της ρύθμισης του χρέους τους, βάσει του Ν. 3869/2010, οι Τράπεζες επιστρατεύοντας κάθε φοβιστικό και εκβιαστικό τρόπο, τους πείθουν για την υπογραφή νέου δανείου, με μεγαλύτερο επιτόκιο και με αυξημένο κεφάλαιο, γράφοντας υποθήκη την μοναδική τους κατοικία. Αρκετές είναι οι αιτήσεις των Τραπεζών για αναδανειοδότηση, που βρίσκονται στα χέρια των καταναλωτών και εν συνεχεία στα γραφεία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, όπου διαπιστώνεται το περισσό θράσος των Τραπεζών, να παίζουν με την ψυχολογική δομή εκάστου δανειολήπτη,παριστάνοντας τους Σωτήρες τους. Εμείς παρότι έχουμε έρθει σε τηλεφωνική επαφή, με αρκετούς εκπροσώπους των Τραπεζών, τους καλούμε και δημόσια, να πάψουν να προσφέρουν "παραπλάνηση "στους δανειολήπτες- καταναλωτές. Οι έγγραφες καταγγελίες των καταναλωτών που αποτυπώνουν την ψυχολογική πίεση των δανειοληπτών, βρίσκονται στα γραφεία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ και οι οποίες θα σταλούν αφενός στις Διοικήσεις των Τραπεζών, στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αλλά και στην Εισαγγελική Αρχή.
Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ενημερώνει τα μέλη της, ότι όσοι έχουν μπει στην διαδικασία ρύθμισης των οφειλών τους, βάσει του (Ν. 3869/2010), μέσω του Οικονομοτεχνικού επιτελείου της, να μην προχωρούν σε καμία υπογραφή συμφωνίας, με Τράπεζες, εάν πρώτα δεν έχει ενημερωθεί το Νομικό και Οικονομολογικό Γραφείο της. Το φοβήθηκα, το πιέστηκα, δεν είναι επανορθώσιμες αιτιολογίες, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ έχει δομές της, που είναι έτοιμες και σε επιφυλακή, προκειμένου να συνδράμουν, να στηρίξουν τους δανειολήπτες. Κάθε δανειολήπτης μέλος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, οφείλει να σέβεται αυστηρά τις οδηγίες της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, να ακολουθεί τα συστηνόμενα από αυτήν βήματα. Για καταγγελίες, κάθε μέλος, μπορεί να απευθύνεται στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ στο τηλ.2821092666 και στον Επιστημονικό Συνεργάτη της κ. Νίκο Ντερμανάκη

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων

Ιωάννα Μελάκη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ. Δ/νση : Πλ.1866 Αρ.2
e-mail : epkxan@gmail.com
Τηλ.-Fax : 2821092666-2821092306

Φλώρινα - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
«Μαθητές εν δράσει… Περιβάλλον, Πολιτισμός, Υγεία 2011»
Οι Σχολικές Δραστηριότητες (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αγωγή Υγείας & Πολιτιστικά Θέματα) της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνουν τη Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011, από τις 9:00΄ π.μ. έως τις 13:00΄ μ.μ., εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας με θέμα : «Μαθητές εν δράσει… Περιβάλλον, Πολιτισμός, Υγεία 2011». Θα πραγματοποιηθούν Εργαστήρια Ενεργητικής Μάθησης και Δημιουργικής Έκφρασης.
Πρόγραμμα (Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011)
9:00΄ π.μ. - 9:15΄ π.μ. - Προσέλευση
9:15΄ π.μ. - 9:30΄ π.μ. - Χαιρετισμοί
9:30΄ π.μ. - 13:00΄
- Εργαστήρια Ενεργητικής Μάθησης και Δημιουργικής Έκφρασης:
 Εικαστικό εργαστήριο, από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σκοπιάς (υπ. εκπ/κοί : Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Θεοδουλίδης, Μαρία Ιωαννίδου & Αλίκη Αντωνιάδου).
 Η Φλώρινα χθες και σήμερα, από τους μαθητές της Στ΄ τάξης του 5ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας (υπ. εκπ/κοί : Παρασκευή Γκόλια, Ελένη Καντζίδου).
 Σκάκι, (υπ. εκπ/κός : Λάζαρος Γυμνόπουλος).
 Εκφράζομαι για το περιβάλλον, (Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Μελίτης).
 Ενεργειακό εργαστήριο, από τους μαθητές της Ε΄ τάξης του 5ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας (υπ. εκπ/κός : Γιώργος Κατικαρίδης).
 Εργαστήριο τοπικής παραδοσιακής φορεσιάς (Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας – υπ. : Γιάννης Κωνσταντίνου, Ήρα Κολώνη).
 Εργαστήριο φιλαναγνωσίας, από τους μαθητές των Α1 & Α2 τάξεων του 2ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας (υπ. εκπ/κοί : Σοφία Δάρδα, Σταυρούλα Σκένδου).
 Ανθρώπινα Δικαιώματα, από τους μαθητές της Ε1 τάξης του 2ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας (υπ. εκπ/κός : Σταυρούλα Γκιάτα).
 Η κυρία ανακύκλωση, από τα νήπια του 2ου Τμήματος του 6ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Φλώρινας (υπ. εκπ/κοί : Μιμιλίδου Μαρία, Μαμουζέλου Μαρία).
- Έκθεση εκπαιδευτικού υλικού προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων Φλώρινας.
- Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές (ατομικά ή ομαδικά) μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα το Περιβάλλον, που διοργανώνονται από την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑ.ΤΟ.) Φλώρινας και τη Φωτογραφική ομάδα «ΡΟΕΣ» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Για το λόγο αυτό, οι μαθητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να φέρουν μαζί τους τη δική τους δημιουργία (ζωγραφιά, μία (1) μόνο φωτογραφία σε εκτύπωση ή σε ψηφιακή μορφή – flash, κινητό τηλέφωνο, CD κλπ). Οι τέσσερις καλύτερες δημιουργίες θα βραβευθούν (Βραβεία: α. φωτογραφίας, β. ζωγραφιάς νηπίων και γ. δύο ζωγραφιές μαθητών Δημοτικών Σχολείων).
Συνδιοργάνωση : Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αγωγή Υγείας και Πολιτιστικά Θέματα Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας, Δήμος Φλώρινας, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Μελίτης, Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας, Φωτογραφική Ομάδα «ΡΟΕΣ» και Σκακιστικό Τμήμα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, Λύκειο Ελληνίδων

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας - Δελτίο Τύπου για τα Γυαλιά Ηλίου

Κοζάνη, 26/05/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Προστατεύουμε τα μάτια μας!!! Αξίζουν πολλά!!!
Μια βόλτα, στην πόλη, θα πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι η αγορά έχει κατακλυστεί, από γυαλιά μαϊμού. Διάφοροι πλανόδιοι κάνουν κατάληψη, στα πεζοδρόμια, απλώνοντας την «πραμάτεια» τους, η οποία είναι αγνώστου και αμφιβόλου προελεύσεως και ασφάλειας. Το ίδιο συμβαίνει και στην λαϊκή αγορά, αλλά και σε αρκετά περίπτερα. Μπορεί τα γυαλιά, που μας πουλούν, να είναι πανομοιότυπα, με γυαλιά γνωστών μεγάλων οίκων. Μπορεί να μας τα πουλούν ακόμα και στο ένα δέκατο της τιμής των γνήσιων γυαλιών. Όμως… Προσοχή!!!
Η παρατεταμένη έκθεση, στον ήλιο, χωρίς προφύλαξη, μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες, στην υγεία μας. Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA & UVB μπορεί να προκαλέσει μεγάλες βλάβες, στα μάτια, αν δεν τα προφυλάξουμε, με τα κατάλληλα γυαλιά, που πρέπει να τα φοράμε, απαραίτητα, τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα, όταν εκτιθέμεθα, στον ήλιο, από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 4.00 μ.μ.
Τι πρέπει να προσέξουμε, πριν την αγορά των γυαλιών ηλίου :
1. Προσέχουμε να φέρουν τη σήμανση CE, ότι δηλαδή είναι κατασκευασμένα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
2. Προσέχουμε την ποιότητα των φακών, ώστε να μας εξασφαλίσουν την μέγιστη απορροφητικότητα (100%), από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA & UVB και να μη δημιουργούν παραμορφώσεις. Το χρώμα των φακών δεν έχει σχέση με την απορροφητικότητα τους.
3. Φροντίζουμε τα γυαλιά, που επιλέγουμε, για τα μικρά παιδιά, να έχουν πλαστικούς φακούς, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανών τραυματισμών, από το σπάσιμο του φακού.
4. Ελέγχουμε το υλικό κατασκευής του σκελετού να μην προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες, στο δέρμα.
5. Συμβουλευόμαστε οπτικούς, προκειμένου να λάβουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις, για την ασφάλεια των γυαλιών, που πρόκειται να αγοράσουμε.
6. Αποφεύγουμε την αγορά γυαλιών, από πλανόδιους πωλητές και άλλα σημεία πώλησης, που δεν εγγυώνται την ασφάλεια της επιλογής μας. Δεν παρασυρόμαστε, από τις αντιγραφές μοντέλων Οίκων Μόδας, που είναι μεν μικρής αξίας, αλλά αμφίβολης ποιότητας και κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί, για την ποιότητα κατασκευής τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., στο γνωστό τηλέφωνο 24610/42282.
ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών Δυτικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Σ. Μπλιούρα 2 – 501 00 – Κοζάνη – Τηλ. – Fax : 2461042282
Κέντρο Εξυπηρέτησης Καταναλωτών : 801-11-17200
e-mail : kepka@in.gr - http://kepkakozanis.blogspot.com/

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης - Παρουσίαση της Ομάδας "Δράση για την Άγρια Ζωή" - Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310.222 503, fax 2310.421 196
http://www.ecology-salonika.org
e-mail : info@ecology-salonika.org
Θεσσαλονίκη 27/5/2011
Παρουσίαση της ομάδας "Δράση για την Άγρια Ζωή"
Τρίτη 31 Μαΐου 2011, 19:30, Φιλίππου 51
Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των «Συναντήσεων της Τρίτης» παρουσιάζει τις δράσεις της εθελοντικής ομάδας “Δράση για την Άγρια Ζωή” την Τρίτη, 31 Μαΐου 2011 στις 19:30 στο Οικολογικό Στέκι στη Φιλίππου 51.
Η “Δράση για την Άγρια Ζωή” ασχολείται με την περίθαλψη τραυματισμένων, εξαντλημένων ή άρρωστων άγριων ζώων που βρίσκουν οι συμπολίτες μας στη Θεσσαλονίκη ή αλλού στη Βόρεια Ελλάδα. Σκοπός της είναι η επανένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτά στο φυσικό περιβάλλον, καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα πανίδας και διατήρησης της βιοποικιλότητας.
Όλοι στην ομάδα είναι εθελοντές. Για να συμμετέχει κάποιος ή κάποια δεν είναι απαραίτητο να έχει κτηνιατρικές γνώσεις, παρά μόνο μεράκι, υπευθυνότητα και σεβασμό στα ζώα. Κύρια βάση είναι ο εθελοντισμός και τη συλλογική λήψη αποφάσεων μέσα από συνελεύσεις. Η "Δράση για την Άγρια Ζωή" στεγάζεται και συμμετέχει στο Μικρόπολις - Κοινωνικός χώρος για την ελευθερία, Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου 18 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα με την παρουσίαση για τις δράσεις και το έργο της ομάδας θα δοθούν συμβουλές για τη μεταχείριση και παροχή βοήθειας σε τραυματισμένα άγρια ζώα
Για περισσότερες πληροφορίες: Τάνια Γιαννιού, 2310267732

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ενημέρωση από την ΒΙΟΖΩ - 27 Μαΐου 2011

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!
«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ"
ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 111 44 Αθήνα. Τηλ./Fax : 210-522 23 23, 697-9734591
Ηλ.Ταχ. : email@biozo.org Ιστοσελίδες : http://www.biozo.gr/

Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και το ΕΕΕΕΚ Φλώρινας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Φλώρινας - Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : "Νέα Οικονομική Μάστιγα για τους Δανειολήπτες οι Εταιρείες Σύστασης Ειδικού Σκοπού"

Το είδαμε και αυτό, χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες, να βρίσκονται όχι στα βήματα της ρύθμισης των χρεών τους, βάσει του Ν. 3869/2010, σε κάποια Ελληνική Τράπεζα αλλά στο άγνωστο... , στο έλεος του Θεού και της μοίρας τους, ουσιαστικά σε απόγνωση!
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ως Κοινωνική Οργάνωση, παρούσα στον νέο εφιάλτη των καταναλωτών, ενημερώνει τους δανειολήπτες, που έχουν κάποιο ληξιπρόθεσμο χρέος σε Ελληνική Τράπεζα, να σπεύσουν έγκαιρα να το ρυθμίσουν μέσω των Φορέων που νομιμοποιούνται στην διαμεσολάβηση για την ρύθμιση (Ένωση Καταναλωτών, δικηγόρο), διότι μπορεί να βρεθούν από την μια στιγμή στην άλλη προ εκπλήξεως δηλαδή να βρεθούν αντιμέτωποι με αλλοδαπές εταιρείες με έδρα το Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο ή ακόμη και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, να διεκδικούν το χρέος, στις οποίες έχει εκχωρηθεί, από τις Ελληνικές Τράπεζες και να μη μπορέσουν να μπουν στην ρύθμιση του Ν. 3869/2010.
Το φαινόμενο αυτό η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, το έχει συναντήσει από ενημέρωση και παράπονα των δανειοληπτών, οι οποίοι πήγαν σε Ελληνικές Τράπεζες , για να αιτήσουν βεβαίωση οφειλών για να μπουν στην ρύθμιση που προσφέρει ο Ν.3869/2010 και εκεί ενημερώθηκαν ότι τα χρέη τους "ταξίδευσαν", δηλ. πουλήθηκαν σε ιδιωτικές εταιρείες του εξωτερικού.
Μπορεί η αγοραπωλησία εμπορευμάτων να είναι νομικά επιτρεπτή, βάσει του Ν.3156/2003, μπορεί οι δανειολήπτες βάσει των ψιλών γραμμάτων που υπήρχαν στις συμβάσεις των Τραπεζών να υπέγραψαν άθελά τους την εκχώρηση του χρέους τους από τις Τράπεζες σε "εταιρείες σύστασης ειδικού σκοπού", όπως αυτές ονομάστηκαν, αλλά είναι ηθικά απαράδεκτη και από την Τράπεζα αλλά και από φορείς της πολιτείας, η υποχρέωση που είχαν να διασφαλίσουν την ενημέρωση των δανειοληπτών και το λέμε αυτό διότι οι καταναλωτές ουδέποτε απευθύνθηκαν σε κάποια αλλοδαπή εταιρεία, να ζητήσουν να δανειστούν χρήματα, αλλά πήγαν στα εγχώρια τραπεζικά καταστήματα ,τα εποπτευόμενα, από τους κανόνες και τους Νόμους του Κράτους.
Σήμερα, οι καταναλωτές έχουν πρόβλημα, αφενός μεν στο σχέδιο ρύθμισης των οφειλών τους γιατί δεν γνωρίζουν το ποσό της οφειλής κατά Κεφάλαιο, τόκους, επιβαρύνσεις, του οφειλομένου ποσού, που έχει εκχωρηθεί στον ξένο ιδιώτη, από τις Τράπεζες, λόγω του ότι αίτηση για βεβαίωση μπορούν να απευθύνουν οι δανειολήπτες μόνο σε Τράπεζες και όχι σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αντιμετωπίζουν και πρόβλημα στην αίτησή τους που θα καταθέσουν ενώπιον του Ειρηνοδίκη, διότι εκεί οφείλουν να βεβαιώσουν όλες τους τις οφειλές, με υπεύθυνη δήλωση, χωρίς καμία απόκρυψη ούτε χρέους, ούτε περιουσιακού στοιχείου, να είναι ειλικρινείς ,καθώς η παράλειψη κάποιου στοιχείου μπορεί να θέσει την αίτησή τους, εκτός συζήτησης ρύθμισης, λόγω μη ειλικρίνειας.
Το σημαντικότερο δε είναι ότι ,οι τράπεζες δεν μεταβιβάζουν μόνο τις δανειακές συμβάσεις στις αλλοδαπές ιδιωτικές εταιρείες διαβιβάζουν και "προσωπικά δεδομένα" και πληροφορίες. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, αισθανόμενη την πίεση που βρίσκονται χιλιάδες ΄Ελληνες δανειολήπτες, που από την μια στιγμή στην άλλη βιώνουν περίεργες για τα χθεσινά δεδομένα, οικονομικές, κοινωνικές καταστάσεις, στέκεται με τις δομές της δίπλα τους, έτοιμη να παρέμβει, προκειμένου να τους στηρίξει σε όλα τα επίπεδα. Το θέμα είναι ότι στις εταιρείες σύστασης ειδικού σκοπού οι οφειλέτες μπαίνουν σε απρόσωπη και ψυχοφθόρα διαδικασία. Ο δανειολήπτης δεν έχει να κάνει με τον υπάλληλο ή το διευθυντή κάποιου τραπεζικού υποκαταστήματος που αντιμετωπίζει το δανειολήπτη με πιο ανθρώπινα και κοινωνικά κριτήρια, αλλά με έναν απρόσωπο μηχανισμό οχυρωμένο πίσω από τυπικές κανονιστικές διατάξεις. Και, δυστυχώς, οι συνέπειες στον κοινωνικό ιστό είναι δραματικές.
Οι εταιρείες ειδικού σκοπού βλέπουν το δάνειο λήπτη όχι ως άνθρωπο, ως οντότητα που έχει ανάγκες, αλλά σαν λογιστική μονάδα, την οποία και πρέπει να αφαιμάξουν, με βάση τα ποσοστά κέρδους που έχουν υπολογίσει και προσπαθούν άμεσα να κάνουν είσπραξη των χρεών, επιστρατεύοντας όλες τις μεθόδους που διαθέτουν.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, τέλος βάσει των παραπάνω αναφερομένων, θα ενημερώσει άμεσα τον Συνήγορο του Καταναλωτή και θα καταγγέλλει τις Τράπεζες για την μετακίνηση των προσωπικών στοιχείων των δανειοληπτών, από τις Τράπεζες σε ιδιώτες, αλλά και θα ζητήσει να ελεγχθεί εάν οι Τράπεζες χρησιμοποίησαν καταχρηστικές πρακτικές μη ενημέρωσης των δανειοληπτών (ψιλά γράμματα), κατά την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ. Δ/νση : Πλ.1866 Αρ.2
e-mail : epkxan@gmail.com
Τηλ.-Fax : 2821092666-2821092306

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : Καταγγελία για Ηλεκτρονική Προσέγγιση των Καταναλωτών, για Δανειοδότηση

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων κατήγγειλε στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή υπόψη Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Σπυράκου, τον καταιγισμό των ηλεκτρονικών επιστολών που αυτές τις ημέρες δέχονται οι καταναλωτές, στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές, μέσω μηνυμάτων από φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, οι οποίες "μοιράζουν" δανεισμό με "πονηρούς όρους", δηλαδή ζητάνε την συμπλήρωση κάποιας στημένης φόρμας με τα προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων δανειζομένων, αλλά εκείνοι δεν ενημερώνουν πουθενά, ούτε για την επωνυμία της επιχείρησής τους, ούτε για την έδρα τους, ούτε αφήνουν κάποιο τηλέφωνο, παρά μόνο ένα όνομα και ένα e-mail.
Εφιστούμε την προσοχή των καταναλωτών οι οποίοι έχουν δεχτεί τέτοια μηνύματα, παρά την όποια οικονομική πίεση και εάν βρίσκονται, να μην ενδώσουν σε τέτοιες προσκλήσεις, σε τέτοιες αδιαφανείς διαδικασίες (παγίδες) "επιτηδείων" και να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία που ζητούν μέσω του δικτυακού πίνακα, τα οποία δεν γνωρίζουμε ποιοι και πώς θα τα διαχειριστούν.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ στην επιστολή -καταγγελία της καλεί την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στην έγκαιρη έρευνα και στις ενέργειες που οφείλει να κάνει για την διαφύλαξη των συμφερόντων των καταναλωτών, αλλά και από πρακτικές που εκ της γενέσεώς τους δεν δεικνύουν διαφάνεια.

H Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ. Δ/νση : Πλ.1866 Αρ.2
e-mail : epkxan@gmail.com
Τηλ.-Fax : 2821092666-2821092306

Κατάθεση Μήνυσης στον Εισαγγελέα, από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, για την City Bank

Οι καταγγελίες των καταναλωτών-δανειοληπτών της Περιφέρειας Κρήτης προς την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, για την Τράπεζα City Bank, δεν έχουν τέλειωμό. Οι καταναλωτές εγγράφως καταγγέλλουν την εν λόγω Τράπεζα και συγκεκριμένα στις καταγγελίες τους αναφέρουν ότι η City Bank, απαξιώνει να τους χορηγήσει την αναλυτική κατάσταση οφειλών, όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 2 του Ν. 3869/2010, σε κάθε οφειλέτη που την αιτείται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στους δανειολήπτες να καταθέσουν την αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους, κερδίζοντας χρόνο οι Τράπεζες, για να αυξάνουν τα κέρδη τους και οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί των καταναλωτών, να βρίσκονται σε μόνιμη καθυστέρηση, αλλά και επιπλέον με την πρακτική αυτή, προσπαθούν να αποτρέψουν ακόμα τους καταναλωτές, από το να προσπαθήσουν να επωφεληθούν των προνομιακών ρυθμίσεων του νόμου 3869/2010. Ταυτόχρονα έχουν επιστρατεύσει τις εισπρακτικές εταιρείες, να πιέζουν, να εκβιάζουν παράνομα και καταχρηστικά τους καταναλωτές, λέγοντάς τους ότι εάν δεν πληρώσουν όλο το ποσό μέχρι τις ... θα προβούν σε κατάσχεση της μοναδικής τους κατοικίας, παραπλανώντας τους και παραπληροφορώντας τους, καθόσον η κατοικία προστατεύεται για χρέος μέχρι 200.000 € μέχρι 30-6-2011.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, επειδή δεν έχει μόνο τις έγγραφες καταγγελίες των δανειοληπτών, αλλά έχει και η ίδια βιώσει το δράμα της ψυχολογικής κατάστασης των καταναλωτών, καλεί δημόσια την Τράπεζα City Bank, να δείξει την δέουσα σοβαρότητα, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 3869/2010, ακόμα δε να απαντήσει στις αιτήσεις των δανειοληπτών πελατών της, που περιμένουν πάνω από δύο μήνες, να πάρουν αυτή την βεβαίωση, ενώ ο Νόμος ρητά αναφέρει ότι "η Τράπεζα υποχρεούται να χορηγήσει την βεβαίωση -αναλυτική κατάσταση οφειλών εντός πέντε ημερών και χωρίς καμία επιβάρυνση για τον δανειολήπτη".
Τέλος, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ενημερώνει τόσο την Τράπεζα, αλλά και τους καταγγέλλοντες ότι οι καταγγελίες θα διαβιβαστούν αφενός μεν στην Εισαγγελική Αρχή, για να ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα που προκύπτουν και διώκονται από τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, αλλά και στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για να επιβάλει τα προβλεπόμενα από το Ν.3869/2010 πρόστιμα.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ. Δ/νση : Πλ.1866 Αρ.2
e-mail : epkxan@gmail.com
Τηλ.-Fax : 2821092666-2821092306

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : Καταναλωτές, Προσοχή στις "Προσφορές" στα Σούπερ Μάρκετ

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, λόγω των παραπόνων και καταγγελιών, που καθημερινά δέχεται από καταναλωτές, της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίοι της καταγγέλλουν την παραπλάνηση στην οποία έχουν πέσει, κάνοντας τις αγορές τους από Σούπερ Μάρκετ,...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 36 KB

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : "Έντονη η Ανησυχία Καταναλωτών και Επιχειρήσεων για τις Καταθέσεις τους στις Ελληνικές Τράπεζες"

Επειδή η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων δέχτηκε τον τελευταίο καιρό καταιγισμό ερωτήσεων από καταναλωτές της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος, σχετικά με το εάν οι καταθέσεις τους σε μετρητά στις Ελληνικές Τράπεζες διατρέχουν τον κίνδυνο να χαθούν λόγω της έλλειψης ρευστότητας των Τραπεζών, αλλά και την διακοπή χορηγήσεων δανεισμού σε καταναλωτές και επιχειρήσεις και επειδή υπάρχει έντονη η παραπληροφόρηση του "καφενείου" και στους καταναλωτές-καταθέτες των Τραπεζών, έχει περάσει ο " φόβος " ότι θα χάσουν τα χρήματα των καταθέσεών τους, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να τα ανασύρουν στα σπίτια τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ρευστότητα των Τραπεζών, αλλά και γενικά για την κινητικότητα της Οικονομίας και της Ανάπτυξης, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, έστειλε Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου η οποία κοινοποιείται και στην Διοίκηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), στην οποία μεταξύ των άλλων τονίζονται τα εξής :
κ. Υπουργέ,
Επειδή υπάρχει έντονη φημολογία για κλονισμό του Τραπεζικού Συστήματος των Ελληνικών Τραπεζών, και οι καταθέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις), βιώνουν τον φόβο και την ανασφάλεια ότι θα χάσουν τις καταθέσεις τους, σας ζητάμε να βγείτε δημόσια και να τοποθετηθείτε και να καθησυχάσετε τους καταναλωτές-καταθέτες με ειλικρίνεια , ότι οι καταθέσεις τους δεν κινδυνεύουν και ότι υπάρχει διπλός μηχανισμός προστασίας, από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ)και το Ν.3714/2008.
Η ανασφάλεια των καταναλωτών, αλλά και των επιχειρήσεων θεωρείται εύλογη και αιτιολογημένη από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, διότι σαν αρμόδιοι, Πολιτεία και Φορέας (Ελληνική Τραπεζική Ένωση), παρότι πνέει η προθεσμία που βρίσκεται σε ισχύ ο Νόμος 3714/2008, στις 31-12-2011, δεν προβήκατε σε καμία ενημέρωση, καθησυχάζοντας τους πολίτες-καταθέτες με το τι προτίθεστε να πράξετε για το μέλλον. Επί του θέματος δε, ενημερώνουμε δε τους πολίτες ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο, το κράτος εγγυάται καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι ύψους 100.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο. Επιπροσθέτως, το ΤΕΚΕ έχει προστατευτικό ρόλο, με σκοπό την εγγύηση των αποταμιεύσεων και την καταβολή αποζημιώσεων σε καταθέτες και επενδυτές πελάτες τραπεζών, επίσης με όριο κάλυψης καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ, για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα εκτός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Επίσης, αποζημιώνει ομόλογα και repos μέχρι 30.000 ευρώ αλλά δεν παρέχει κάλυψη σε αμοιβαία κεφάλαια και άλλα επενδυτικά προϊόντα, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία ΕΚ 39/2004.
Και καταλήγοντας η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ στην επιστολή της αναφέρει ότι "Η πολιτεία οφείλει να ενημερώνει τους πολίτες της, ιδιαίτερα όταν δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας της οικονομικής πορείας των πολιτών, ακόμα οφείλει να τους προστατεύει και αυτό οφείλετε να πράξετε επί του προκειμένου κ. Υπουργέ ".

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων


Ιωάννα Μελάκη
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ. Δ/νση : Πλ.1866 Αρ.2
e-mail : epkxan@gmail.com
Τηλ.-Fax : 2821092666-2821092306

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ενημέρωση από την ΒΙΟΖΩ - Παρασκευή, 20 Μαι 2011

«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ" ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 111 44 Αθήνα
Τηλ/Fax : 2105222323, 697-9734591
Ηλ.Ταχ. : email@biozo.org Ιστοσελίδες : http://www.biozo.gr

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. - Σε Ετοιμότητα η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας


Με επιτυχία τελείωσε η εκπαίδευση των νέων μελών της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Με όπλα την γνώση οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, θα μπορέσουν να συνδράμουν τους επαγγελματίες πυροσβέστες στο Έργο τους, που στις μέρες μας από έργο σημαντικό, κατέληξε σημαντικότατο, λόγω υποτελέχωσης των υπηρετούντων πυροσβεστών στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς.
Ένεκα τούτου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, κ. Νίκο Σκουλούδη, τόσο για την παρουσία του στην εκπαίδευσή μας, αλλά και για την εμψύχωση που πρόσφερε με τα λόγια το για "εθελοντισμό" σε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους εθελοντές. Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που συμμετείχε στην εκπαίδευση των νέων εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.
Ενημερώνουμε δε τους εθελοντές ότι έχουν γίνει όλες οι πρέπουσες ενέργειες για την χορήγηση ταυτότητας Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα τους χορηγηθεί άμεσα.
Εν όψει δε αντιπυρικής περιόδου, καλούμε τους πολίτες να είναι άκρως προσεχτικοί για την αποφυγή δημιουργίας πυρκαγιών, τονίζοντας τους για μια ακόμα φορά ότι το περιβάλλον ανήκει σε όλους μας και έχουμε ηθική υποχρέωση όλοι μας, να το διαφυλάξουμε αλάβωτο, οφείλουμε δε να προσπαθήσουμε στην αποτροπή οποιανδήποτε δασικής πυρκαγιάς, αλλά και δημιουργηθούν συμβάντα πυρκαγιάς, να συνδράμομε με τον καλύτερο δυνατό τρόπον την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο της.
Κάθε χρόνο στο τόπο μας, σύμφωνα με μελέτες ειδικών και συμπεράσματα που εξάγονται από συγκριτικά στοιχεία,τα συμβάντα πυρκαγιών, οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στην ανθρώπινη αμέλεια, γι' αυτό, θα πρέπει να είμαστε σε αφύπνιση δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, είτε σαν απλοί πολίτες είτε σαν Φορείς.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ με αυτή την υπενθύμιση θέλει να τονίσει σε όλους μας, ότι δεν υπάρχει κανένα όριο ανοχής, ενώπιον αυτών των εγκλημάτων, για κανένα, το περιβάλλον αλλά και οι περιουσίες των συμπολιτών μας εκπέμπουν S.O.S. και εμείς οφείλουμε να υπακούσουμε.

Ο Συντονιστής της Eθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας
και Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ
Γιώργος Παπαλάς

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ. Δ/νση : Πλ.1866 Αρ.2
e-mail : epkxan@gmail.com
Τηλ.-Fax : 2821092666-2821092306

ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ!

Κοζάνη, 20 Μαΐου 2011
Δελτίο Τύπου - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ!
Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δ. Μακεδονίας εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στις ηχογραφημένες συνομιλίες. Συνιστούμε στους καταναλωτές, όταν τους αναφέρεται ότι η κλήση ηχογραφείται ‘για λόγους ασφαλείας’ ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, να κλείνουν απλώς το τηλέφωνο. Έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες από καταναλωτές της περιοχής ότι χωρίς να το θέλουν (ή χωρίς να το καταλάβουν, π.χ. επειδή ανέφεραν τα στοιχεία τους ‘απλώς για επιβεβαίωση στοιχείων’) συνήψαν συμβάσεις με παρόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας ή με εταιρείες διαφήμισης ή αναζήτησης στο διαδίκτυο ή σε επαγγελματικούς καταλόγους.
Εάν ο καταναλωτής επιθυμεί όντως να συνάψει σύμβαση με κάποια εταιρεία, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δ. Μακεδονίας συνιστά να ζητήσει να του αποσταλεί εγγράφως η σύμβαση, ώστε να την υπογράψει με τον ‘παραδοσιακό’ τρόπο (οπότε και θα μπορέσει να λάβει γνώση όλων των όρων της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων και των ‘ψιλών’ γραμμάτων).
Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής δεν πρέπει να δίνει τα στοιχεία του σε κλήση που ηχογραφείται, αλλά, εάν τον ενδιαφέρει το προϊόν, να ζητά ευγενικά να του αποσταλεί εγγράφως η σύμβαση και να κλείνει το τηλέφωνο.
Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Δ. Μακεδονίας, τηλ. 24610-42282.
ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών Δυτικής Μακεδονίας
Σ. Μπλιούρα 2 – 501 00 – Κοζάνη – Τηλ. & Fax : 2461042282
Κέντρο Εξυπηρέτησης Καταναλωτών : 801-11-17200
e-mail : kepka@in.gr - http://kepkakozanis.blogspot.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. - "Μεγάλα τα Προβλήματα των Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων της Κρήτης"

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων δέχτηκε επιστολή της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λασιθίου, στην οποία αποτυπώνονται η σοβαρότητα των προβλημάτων των παραγωγών της Κρήτης, τόσο στην διαδικασία της παραγωγής, της εμπορίας των προϊόντων αλλά και με τις Τράπεζες αλλά και η αγωνία, ο προβληματισμός των παραγωγών, εστιάζοντας την καταγγελία τους στις ανεξέλεγκτες τιμές των φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, την αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω (Φ.Π.Α., πετρέλαιο, μεταφορικά), αλλά εκείνο που μας καταγγέλλεται και οφείλουμε να αντιδράσουμε ως αποδέκτες, χρήστες, καταναλωτές των αγροτικών προϊόντων είναι "..........λιπάσματα που όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις αναγραφόμενες τιμές στοιχείων, με τεράστιες αποκλίσεις, αλλά και περιέχουν βαριά μέταλλα επικίνδυνα για την υγεία, ενώ ταυτόχρονα μολύνουν τόσο την γη μας όσο και τον υδροφόρο ορίζοντα υποθηκεύοντας το μέλλον της μεγαλύτερης θερμοκηπιακής περιοχής της Ελλάδας (15.000 στρέμματα). Παράλληλα μας καταθέτουν και τις προτάσεις τους, οι οποίες συγκεντρωτικά είναι :
1) Να μειωθεί το Φ.Π.Α τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμπορική διαδικασία.
2) Να ελεγχθούν οι τιμές των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων
3) Αυστηρότεροι και πιο εντατικοί έλεγχοι των πρώτων υλών, αύξηση των προστίμων και των άλλων κυρώσεων και να μην διατίθενται τίποτα στην αγορά πριν τα αποτελέσματα των ελέγχων.
4) Κανόνες που να μην επιτρέπουν τη μεγάλη διαφορά τιμής παραγωγού καταναλωτή και διασφάλιση των χρημάτων τους.
5) Να επιμείνουμε στην εισαγωγή μόνο πιστοποιημένων προϊόντων και οι ποινές για παράνομες, ελληνοποιήσεις να είναι από μόνες τους αποτρεπτικές.
6) Να ανασταλεί η πληρωμή των αγροτικών δανείων μέχρι 31-12/2011 και να χορηγηθούν χαμηλότοκα δάνεια για την αντικατάσταση των καλλιεργειών.
7) Να παρέμβουν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προωθηθούν οι εξαγωγές,των εκτός εποχής κηπευτικών σε ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες...
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών επειδή πρόκειται να καταθέσει και τις δικές της προτάσεις σχετικά με την τροποποίηση και συμπλήρωση της Αγορανομικής Διάταξης 7/2009 σχετικά με τους κανόνες εμπορίας των νωπών οπωροκηπευτικών, στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού, θα προωθήσει και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, όπως αυτές υποβλήθηκαν στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, παράλληλα δε θα καλέσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μας απαντήσει για την επιβάρυνση για τις ενέργειες που έχει προβεί για να μας διασφαλίσει ασφαλή οπωροκηπευτικά για τους καταναλωτές. που να μη περιέχουν βαριά μέταλλα επικίνδυνα για την υγεία.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ. Δ/νση : Πλ.1866 Αρ.2
email : epkxan@gmail.com
Τηλ.-Fax : 2821092666-2821092306

Ημερίδα για τον Ν.3869/2010 - Αθήνα, Δευτέρα 23 Μαΐου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Dt. 686.18-5-2011

Κοινή ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή του νόμου 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων» οργανώνουν τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 και ώρα 16.00 στο Εφετείο Αθηνών (Κυρ. Λουκάρεως 14) ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτών και η Ένωση Καταναλωτών "Η Ποιότητα της Ζωής" ΕΚΠΟΙΖΩ. Οι ομιλητές, έγκριτοι πανεπιστημιακοί και δικηγόροι, θα αναλύσουν το σκοπό και τις προϋποθέσεις εφαρμογής του νόμου, την ακολουθούμενη διαδικασία ενώπιον των Δικαστηρίων κατά την κατάθεση και εκδίκαση των αιτήσεων αυτών, τη δυνατότητα προστασίας της κύριας κατοικίας του οφειλέτη, όπως επίσης και την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων στο πλαίσιο του νόμου.
Η ημερίδα ανταποκρίνεται στο ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον του νομικού κόσμου για την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος εισάγει μία ρηξικέλευθη διαδικασία στο ελληνικό δίκαιο και επιδιώκει να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στους υπερχρεωμένους καταναλωτές, ώστε να καταφέρουν να ενταχθούν πάλι στην κοινωνική και οικονομική ζωή, αφού ρυθμίσουν τις οφειλές τους και απαλλαγούν από σημαντικό μέρος των χρεών τους.
Με την αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για ρύθμιση οφειλών που κατατίθενται καθημερινά στα Ειρηνοδικεία της χώρας, πλείστα είναι τα ζητήματα που ανακύπτουν και τα ερωτήματα που δημιουργούνται. Σκοπός της ημερίδας είναι να τεθούν προς συζήτηση όλα τα θέματα που ήδη αντιμετωπίζονται από τους συμμετέχοντες στις δικαστικές διαδικασίες, τόσο από τους δικηγόρους, όσο και από τους δικαστές, κατά την σύνταξη και υποβολή των αιτήσεων αυτών και στη συνέχεια κατά τη συζήτησή τους στα αρμόδια δικαστήρια.
Αθήνα, 18 Μαΐου 2011

Φωτογραφίες από το 1ο Σεμινάριο στη Δυτική Μακεδονία για Θέματα Καταναλωτή - Φλώρινα, Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια - Σέρρες, Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : "Αναγκαία η Παράταση Αναστολής των Πλειστηριασμών Μέχρι την 31.12.2012"

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, Περιφέρειας Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), έστειλε επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία κοινοποιείται και στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, αλλά και στον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Σπυράκο, σχετ. με αίτημα των καταναλωτών της Κρήτης, για "παράταση αναστολής των πλειστηριασμών, για την πρώτη κατοικία μέχρι την 31/12/2012, ανεξαρτήτου ύψους χρέους και για όλους τους πολίτες", και συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει :
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 41 KB

Βίντεο από τη Συνέντευξη του Γιώργου Πασχαλίδη στο Florina TV


Σεμινάριο Καταναλωτή στη Φλώρινα - Σάββατο 14 Μαΐου 2011 - Συνέντευξη του Πασχαλίδη Γιώργου, Μέλους Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας.

Ημερίδα από την ΕΚΠΟΙΖΩ, τον ΔΣΑ και την ΕΔΙΠΚΑ για τον Ν. 3869/2010 - Αθήνα, Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Επισυνάπτουμε την αφίσα της Ημερίδας που συνδιοργανώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ με τον ΔΣΑ και την ΕΔΙΠΚΑ με θέμα “Εφαρμογή του Ν.3869/10 για την ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων”, την Δευτέρα 23 Μαΐου 2011.
Φιλικά
Κλεοπάτρα Κρητικοπούλου - Γραμματεία ΕΚΠΟΙΖΩ
Στουρνάρη 17 - 106 83 Αθήνα
Τηλ. 210330 4444, Φαξ 2103300591
e-mail : secretariat@ekpizo.gr , info@ekpizo.gr
http://www.ekpizo.gr/ , http://ekpizo.gr/blog/
Αφίσα - Αρχείο pdf - 935 KB

Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης - "Ανταλλαγές χωρίς χρήματα, περιαστικές καλλιέργειες και άλλες πρωτοβουλίες για την κρίση"

Θεσσαλονίκη 16/5/2011
Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση - "Ανταλλαγές χωρίς χρήματα, περιαστικές καλλιέργειες και άλλες πρωτοβουλίες για την κρίση"
Τρίτη 17 Μαΐου, 19:30, Φιλίππου 51
Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των «Συναντήσεων της Τρίτης» διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα “Ανταλλαγές χωρίς χρήματα, περιαστικές καλλιέργειες και άλλες πρωτοβουλίες για την κρίση” την Τρίτη, 17 Μαΐου στις 19:30 στο Οικολογικό Στέκι στη Φιλίππου 51.
Η εισαγωγή στο θέμα θα γίνει από τον Ξενοφώντα Ζήση, μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, ενώ σύντομες παρουσιάσεις θα κάνουν εκπρόσωποι εναλλακτικών δικτύων (καταναλωτικών, ανταλλαγών αγαθών και υπηρεσιών, συλλογικής καλλιέργειας κ.ά.) που ενεργοποιούνται στην πόλη μας (Ομοτράπεζοι, ΣΠΑΜΕ, Λίστα Ανταλλαγών Θεσ/νίκης, ΠΕΡ.ΚΑ. και άλλοι), οι οποίοι θα αναλύσουν τον τρόπο λειτουργίας των δικτύων και των πρωτοβουλιών τους και τα αποτελέσματα των δράσεών τους.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν και να συζητηθούν εναλλακτικές, αλληλέγγυες πρωτοβουλίες που μπορούν να αποτελέσουν ένα διέξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση που όλοι βιώνουμε, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες ή ακόμα και τις ενχρήματες συναλλαγές σε ορισμένες περιπτώσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες : Τάνια Γιαννιού, 2310 267732
Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310.222 503, fax 2310.421 196
http://www.ecology-salonika.org/
e-mail : info@ecology-salonika.org

Ένα Δάσος Γεννιέται στο Σχολείο Παιχνιδιού!


Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, μικροί και μεγάλοι μπορούν να παίξουν μαζί μας και να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Δείτε συνημμένο αρχείο για περισσότερες πληροφορίες. Σας περιμένουμε!

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. - Η Πρώτη Συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής για τη Διοργάνωση του "Αγροτικού Αυγούστου" 2011



Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Χανίων, συμμετείχε ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, για τη διοργάνωση του Αγροτικού Αυγούστου και η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, η οποία εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο κ. Ιωάννα Μελάκη και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Παπαλά.
Σημαντικές παρουσίες στην συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, ο Συνεργάτης του Δημάρχου Στέλιος Ρίγλης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών του Πρωτογενή Τομέα της Οικονομίας.
Για την Κρήτη ο Αγροτικός Αύγουστος έχει γίνει θεσμός προβολής των Κρητικών Προϊόντων. Σκοπός της νέας Οργανωτικής Επιτροπής είναι να τον ενισχύει με τους στόχους που ξεκίνησε και την εικόνα της παράδοσης και του πολιτισμού της Κρήτης και έξω από αυτήν, για την προώθηση των προιόντων της Κρήτης για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αυτής, αυτό τονίστηκε από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην συνάντηση.
Ο εφετινός Αγροτικός Αύγουστος θεματικά θα είναι αφιερωμένος στο ελαιόλαδο και στην συμβολαιακή γεωργία, όπου στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Χανίων έχει ήδη αναλάβει δράση. Ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Λ. Αμπαδιωτάκης ανέφερε ότι ο Αγροτικός Αύγουστος θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Τάφρο του Ενετικού Λιμένα Χανίων, θα έχει διάρκεια 5 ημερών, από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου 2011. Στόχος επίσης είναι ο Αγροτικός Αύγουστος να μεταφερθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Χανίων έχει αποστείλει επιστολή στους Δημάρχους Αθηναίων, κ. Καμίνη και Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Δήμου, ο Δήμος προωθεί την συμβολαιακή παραγωγή ελαιολάδου ΠΓΕ από γεωργούς και μάλιστα προωθεί και ένα συγκεκριμένο ενιαίο σήμα για το ελαιόλαδο αυτό.
Ευχή και στόχος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ και με την συμμετοχή της για το καλό των πολιτών της Κρήτης, να προωθούνται τέτοιες πρωτοβουλίες και να πετυχαίνουν, να γίνονται παράδειγμα και σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδος να πράττουν το ίδιο.

H Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ.δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
e-mail: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Ημερίδα από την Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης - Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης σάς προσκαλεί στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου 2011 και ώρα 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής (Καβείρων 12), με θέμα :

Ο Ρόλος των Ενώσεων Καταναλωτών στις Οργανωμένες Κοινωνίες Πολιτών - Εφαρμογή του Νόμου 3869/2010 για Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά
Ομιλητές :
κ. Σπυράκος Δ., Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή.
κ. Αυγητίδης Δ., Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Δ.Π.Θ.
κ. Κατσάς Θ., Λέκτορας του Τμήματος Νομικής του Δ.Π.Θ.
κα. Στόικου Στέλλα, Δικηγόρος, Γεν. Γραμματέας ΔΣ ΕΝ.ΚΑ. Ροδόπης.
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ
Αυτ. Θεοδοσίου 7-9, Κομοτηνή, 691 00
Κτήριο Εργατικού Κέντρου (1ος Όροφος)
Τηλ.: 25310 35222 Fax : 25310 35454
e-mail: enka_rodopis@yahoo.gr
Αφίσα - Αρχείο pdf - 272 KB

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

29ο Τεύχος Μαΐου 2011 του Ηλεκτρονικού Περιοδικού της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας - "Ένα Ασφαλές Διαδίκτυο για Όλους"

Κυκλοφόρησε το 29ο τεύχος Μαΐου 2011 του ηλεκτρονικού περιοδικού της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας με τίτλο "Ένα Ασφαλές Διαδίκτυο για Όλους", το οποίο έχει μέγεθος 393 ΚΒ και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ : http://ekatoflorinas.iosites.org/2011/EKATOFlorinas-SafeInternetForAll-29Color.pdf

Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας βρίσκονται αναρτημένες εδώ : http://ekatoflorinas.iosites.org/

Περιμένουμε τα σχόλια, τις απόψεις αλλά και τα άρθρα σας.

Έρευνα του Ε.Φ.Ε.Τ. για τα Σχολικά Κυλικεία - Αναθεώρηση 8

Σχολικά Γεύματα
Μπορούν τα Σχολικά Κυλικεία να Κάνουν Κάτι Καλύτερο;
Ιανουάριος 2003
Περισσότερα - Αρχείο pdf με 27 Σελίδες και Μέγεθος 708 KB

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

29ο Τεύχος Μαΐου 2011 του Ηλεκτρονικού Περιοδικού της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας - "Η Ενημέρωση του Καταναλωτή"

Κυκλοφόρησε του 29ο Τεύχος Μαΐου 2011 του Ηλεκτρονικού Περιοδικού της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας με τίτλο "Η Ενημέρωση του Καταναλωτή", το οποίο έχει μέγεθος 554 ΚΒ και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ : http://ekatoflorinas.iosites.org/2011/EKATOFlorinas-InformingConsumer-29Color.pdf
Το ίδιο τεύχος σε ασπρόμαυρη μορφή και με μέγεθος 253 KB μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ : http://ekatoflorinas.iosites.org/2011/EKATOFlorinas-InformingConsumer-29BW.pdf

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : "Προτροπές προς τις Ασφαλιστικές Εταιρείες"

Διαβάζοντας το κείμενο του Συντάκτη και Διευθυντή της εφημερίδας nextdeal κ. Ευάγγελου Σπύρου με θέμα : "Γνωρίζουν οι ασφαλιστές σας πότε μπήκε το πρώτο καροτσάκι στα σουπερμάρκετ;" οφείλω να καταθέσω ως απλή αναγνώστρια, αλλά και χρόνια ασχολούμενη με την αγορά και τους Νόμους της, ότι με κατέπληξε!
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 43 ΚΒ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΕΚΙ Θεσσαλονίκης - Μάιος 2011


Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Φιλίππου 51, 546 31 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310.222 503, fax 2310.421 196
http://www.ecology-salonika.org/
info@ecology-salonika.org
Θεσσαλονίκη 10/5/2011
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
Το Οικολογικό Στέκι, που βρίσκεται Φιλίππου 51, 1ος όροφος, εγκαινιάζει τη λειτουργία του και οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων για το υπόλοιπο του μήνα Μαΐου...

Περισσότερα - Αρχείο pdf - 458 KB

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Σεμινάριο για Θέματα Καταναλωτή - Φλώρινα, Σάββατο 14 Μαΐου 2011


Η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤΟ.) Φλώρινας από κοινού με τον Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας, την Ένωση Καταναλωτών Καβάλας (ΕΝ.Κ.ΚΑ.) και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν :

Σεμινάριο για Θέματα Καταναλωτή
το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 και ώρες 5.00 μμ - 9.00 μμ
στο Hotel «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» στη Φλώρινα

Πρόγραμμα Σεμιναρίου
• 4.30 – 5.00 μμ : Προσέλευση – Χαιρετισμοί.
• 5.00 – 6.00 μμ : Γεροστεργίου Κατερίνα, Πρόεδρος Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας (ΕΝ.Κ.ΚΑ.), «Τα Κυλικεία και τα Σχολικά Κυλικεία - Όσα Πρέπει να Γνωρίζει ο Καταταλωτής».
• 6.00 – 7.00 μμ : Πασχαλίδης Γιώργος, Μέλος ΕΝ.Κ.ΚΑ., «Ν. 3869/2010 - Ρύθμιση Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων - Υφιστάμενη Κατάσταση - Προοπτικές».
• 7.00 – 8.00 μμ : Θεοφύλακτος Ιωάννης, Πρόεδρος ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας, «Επιστροφή Εξόδων Φακέλου των Στεγαστικών Δανείων».
• 8.00 – 9.00 μμ : Πασχαλίδης Γιώργος, Μέλος ΕΝ.Κ.ΚΑ., «Ορθές Πρακτικές Κατανάλωσης με Εναλλακτικές Προτάσεις».
Ενημερώνουμε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο ότι θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης και παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή τους στην Ενότητα που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν.
Από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : "Οι Καταναλωτές της Κρήτης στην Πόρτα των Ενεχυροδανειστηρίων και των Τοκογλύφων"

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων καθημερινά γίνεται αποδέκτης οδυνηρών καταστάσεων, με καταναλωτές που περιγράφουν την δραματική οικονομική τους κατάσταση, προσπαθώντας να την δικαιολογήσουν με τις λέξεις ότι "η άμεση ανάγκη, για την κάλυψη καθημερινών αναγκών, τους ώθησε και πλησίασαν τις πόρτες των ενεχυροδανειστηρίων, αλλά και κάποιων τοκογλύφων, που τους βάζουν την θηλιά στο λαιμό χωρίς αίσθημα χωρίς συναίσθημα, χωρίς να τους νοιάζει για το αποτέλεσμα"...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 41 KB

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ενημέρωση από την ΒΙΟΖΩ - Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 111 44 Αθήνα.
Τηλ/Φαξ : 210-522 23 23, 697-9734591,
Ηλ.Ταχ. : email@biozo.org Ιστοσελίδες : http://www.biozo.gr/

Αντιπυρηνικό Δίκτυο στα Βαλκάνια



Αυτό ήταν το συμπέρασμα και η κεντρική πρόταση της Ημερίδας που οργάνωσε η Δημοτική Κίνηση Κοζάνης χτες (7-5-2011) στο Κοβεντάρειο. Στόχος του Δικτύου η αποτροπή των σχεδίων για εγκατάσταση πυρηνικών σταθμών σε αυτή τη γωνιά των Βαλκανίων, καθώς και η συμμετοχή στον αγώνα των αντιπυρηνικών κινημάτων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 133 KB

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Φωτογραφίες από την Ημερίδα για τα Μανιτάρια - ΚΠΕ Βεύης-Μελίτης Δήμου Φλώρινας - 6 Μαΐου 2011

Επίσκεψη Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Παπαγιάννη Φλώρινας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Φλώρινας

1ο Σεμινάριο στη Δυτική Μακεδονία για Θέματα Καταναλωτή - Φλώρινα, Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΤΟ Ι.Ο.ΑΣ στις ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΕΣ! - Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Aγαπητοί εθελοντές και φίλοι,
Το Ι.Ο.ΑΣ δεν γίνεται να λείπει από την μεγάλη ποδηλατοπορεία της Κυριακής στις 12.00στο ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ αλλά και σε 30 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε προκειμένου να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.
Άλλωστε το Ι.Ο.ΑΣ αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προώθησης της ασφαλούς μετακίνησης με το ποδήλατο που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκπαίδευση σε παιδιά, συνεργασία με φορείς για βελτίωση υποδομών και εγκαταστάσεων, ενημερώσεις γονέων και άλλα.
Να μην ξεχάσετε το κράνος σας, το ανακλαστικό σας γιλέκο και τη σωστή συντήρηση του ποδηλάτου σας διότι και στο ποδήλατο Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!

Nα είμαστε όλοι εκεί!

Δέσποινα Κοντορίζου
Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς - Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα
Τηλ.: 2108620150, Fax: 2108620007
e-mail : info@ioas.gr, Website: http://www.ioas.gr/

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

6 Μαΐου 2011
Σε ομαδικές Αγωγές, κατά των Τραπεζών θα προβεί το επόμενο διάστημα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, έπειτα από την διαπιστωμένη, μη νόμιμη και καταχρηστική επιβάρυνση στα δάνεια των Καταναλωτών από τους Οικονομικούς και Νομικούς συνεργάτες της...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 146 KB

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ελληνική πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) επί του ελληνικού δημόσιου χρέους σας προσκαλεί στο τριήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα : “Χρέος και Λιτότητα : από τον Παγκόσμιο Νότο στην Ευρώπη”. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δημόσιες συζητήσεις και εργαστήρια ανταλλαγής εμπειρίας με τα εξής θέματα :

  • Η πραγματικότητα της κρίσης στην Ελλάδα.

  • Το χρέος στην Ευρώπη: βασικοί παράγοντες και η τρέχουσα πολιτική.

  • Το παγκόσμιο πρόβλημα του χρέους: Οι κρίσεις χρέους στο Νότο.

  • Εναλλακτικές λύσεις στην αντιμετώπιση του χρέους – διεθνή διδάγματα.

  • Εμπειρίες Επιτροπών Ελέγχου του Χρέους από όλο τον κόσμο.

  • Εναλλακτικές λύσεις για το χρέος στην Ευρωζώνη.

  • Αιτήματα και κινήματα για μια δίκαιη λύση στο πρόβλημα του χρέους.

ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ αιθ. 1 και 2, 1ος όρ., Σόλωνος 57
Παρασκευή 6, Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαΐου 2011.
Έναρξη εργασιών Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 στις 17:30
Το αναλυτικό πρόγραμμα στο: http://www.elegr.gr/

Οι Έλληνες Συμμετέχουν Ενεργά στην Ανακύκλωση

Λιγότερα σκουπίδια για το 2010 λόγω του περιορισμού της κατανάλωσης
Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ανακοίνωσε σήμερα τα ετήσια αποτελέσματα του 2010 από τη λειτουργία προγραμμάτων ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας. Οι ποσότητες των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας που ανακυκλώθηκαν σε μπλε κάδους ανήλθαν σε 183.298 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με τις ποσότητες του 2009...
Περισσότερα : http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/164130/oi-ellines-summetehoun-energa-stin-anakuklosi/

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών - Αυξημένο 4,5% το Οικογενειακό Καλάθι

ΑΠ-11008
Αθήνα, 4/05/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αυξημένο 4,5% το Οικογενειακό Καλάθι

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2.293,83 ευρώ τον Μάρτιο-2011 σε σχέση με τον Μάρτιο-2010, που κόστιζε 2.195,05 ευρώ, έχουμε μία αύξηση 98,77 ευρώ, ποσοστό 4,5 %.
Όπως προκύπτει και από τον πίνακα που επισυνάπτουμε την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν...
Περισσότερα - Αρχείο pdf - 141 KB

ΗΜΕΡΙΔΑ : "Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ" - Κοζάνη, 6 Μαΐου 2011

Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη -Τόπος να ζεις»

ΗΜΕΡΙΔΑ : "Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ"
Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011, 8 μμ - Κοβεντάρειο, Κοζάνη

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ :


  • ΑΘΑΝΗΤΗ ΟΛΓΑ, Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, "Η μεγάλη πυρηνική αγορά, οι μικρές παράπλευρες απώλειες"

  • ΜΠΟΡΙΣΛΑΒ ΣΑΝΤΟΒ : Στέλεχος αντιπυρηνικού και πράσινου κινήματος Βουλγαρίας "Η εμπειρία από την χρήση της πυρηνικής ενέργειας στην Βουλγαρία"

  • ΦΙΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Περιβαλλοντολόγος, «Πυρηνικά ατυχήματα - μύθοι και πραγματικότητες»

  • ΤΣΙΚΡΙΤΖΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, Αν. Καθηγητής ΤΕΙ, Δημοτική Κίνηση Κοζάνης, "Σκέψου παγκόσμια δράσε τοπικά. Πράσινα Βαλκάνια χωρίς πυρηνικά"

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Πυρηνική Ενέργεια, Τέλος Εποχής - Εκδήλωση στις 6 Μαΐου 2011 - Θεσσαλονίκη - Κτίριο ΕΔΟΘ


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Θεσσαλονίκη, 2 Μαΐου 2011
Πυρηνική ενέργεια, τέλος εποχής - Εκδήλωση στις 6 Μαΐου 2011, 19:00, κτίριο ΕΔΟΘ
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Πυρηνική Ενέργεια την ερχόμενη Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, στις 19:00, στην αίθουσα διαλέξεων της ΕΔΟΘ, Προξ. Κορομηλά 51, 4ος όροφος.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η πλήρης ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην Πυρηνική Ενέργεια ως τεχνολογία, στην εκτίμηση της κατάστασης κινδύνου σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και στη δυνατότητα μετάβασης σε ασφαλείς και καθαρές πηγές ενέργειας, ικανές να εξασφαλίσουν τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας και της Ευρώπης...
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένες δηλώσεις εκπροσώπων του Βαλκανικού Αντιπυρηνικού Κινήματος καθώς και τις ακόλουθες εισηγήσεις :
Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, «Η ιστορία του αντιπυρηνικού κινήματος στην Ελλάδα και η Πυρηνική Πολιτική στα Βαλκάνια»
Αχιλλέας Πληθάρας, συντονιστής εκστρατειών του WWF, «Το παρόν και το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας»
Μιχάλης Προμπονάς, Δρ. Φυσικός – Περιβαλλοντολόγος, «Πυρηνική Ενέργεια : Παγκόσμιες Προκλήσεις και Απειλές»
Νίκος Τακόλας, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός, Τομεάρχης Δικτύων ΔΕΗ Κ. Μακεδονίας, «Κρυμμένες αλήθειες και ψέματα για την Πυρηνική Ενέργεια και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»
Ξενοφών Ζήσης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ειδικός σε θέματα ΑΠΕ, στέλεχος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, «Πυρηνική Ανασφάλεια, Ατυχήματα και Επιπτώσεις στο περιβάλλον και τον άνθρωπο».
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Επιστολή του κ. Θεόδωρου Κρητικού - Αλλαγή Προϊσταμένου Διεύθυνσης Πολιτικής Καταναλωτή

Αγαπητά μέλη των Ενώσεων Καταναλωτών
Μετά από σχεδόν 8 έτη θητείας στην Διεύθυνση Πολιτικής Καταναλωτή, έφθασε το πλήρωμα του χρόνου να υπηρετήσω την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή από μία άλλη θέση ευθύνης, εκείνη της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και να σας ευχηθώ υγεία και καλή δύναμη για τη συνέχιση της πολύ σημαντικής κοινωνικής σας προσφοράς τόσο για την προάσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών, όσο και για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, που η πρωτόγνωρη δυσμενής οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, τους έχει δυστυχώς οδηγήσει σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών τους υποχρεώσεων.
Θα είμαι στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε. Αντικαταστάτης μου είναι ο κ Γιάννης Κωτσέλης. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2103893353, ηλεκτρ. Ταχυδρομείο kotselis@efpolis.gr

Ο Διευθυντής

Θ. Κρητικός